ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-1: Με Μπαρμπόσα για την παραμονή(highlights)

Ψυχωμένος ο Παναιτωλικός, με γκολ του Έλντερ Μπαρμπόσα νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον ΠΑΣ και έκανε μεγάλο βήμα σωτηρίας. Το μυαλό στον Ολυμπιακό οι γηπεδούχοι. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-1: Με Μπαρμπόσα για την παραμονή(highlights)

Μεγάλη νίκη για την παραμονή του πέτυχε ο Παναιτωλικός στους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ χάρη σε γκολ του Έλντερ Μπαρμπόσα στο 20΄Με την ομάδα του Αγρινίου να έχει φανερά περισσότερο την προσοχή της στο συγκεκριμένο ματς, την ώρα που οι Γιαννιώτες έχουν αφοσιωθεί από καιρό στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, αλλά ο Παναιτωλικός με πίεση ψηλά έκανε τις ευκαιρίες και το γκολ. Με τον Μπαρμπόσα να «εκτελεί» με κεφαλιά τον Λοντίγκιν στο 20΄έπειτα από την πολύ ωραία σέντρα του Ντάλσιο. Σε μία φάση που ο ΠΑΣ δεν είχε τον Κάργα στο γήπεδο καθώς ήταν εκτός προσωρινά λόγω τραυματισμού. Ο Παναιτωλικός είχε καλές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Μεντόσα, Μανθάτη, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, αλλά όπoτε χρειάστηκε ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά. Με τον Γιαννίκη να αλλάζει το σχήμα από 3-5-2 σε 4-2-3-1 στο 30', καθώς έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Ο Ελευθεριάδης είχε δοκάρι στο 39΄με προβολή μετά το σουτ του Μπρένερ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα υπήρχε γκολ αν έμπαινε, καθώς το VAR θα έβλεπε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος.

Ο Γιαννίκης πέρασε τον Κρίζμαν στην επανάληψη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ ο Δέλλας δεν είχε λόγο να αλλάξει πρόσωπα και σχήμα έχοντας δει τους παίκτες του να κάνουν καλή προσπάθεια. Με τον ΠΑΣ να πιέζει στα πρώτα λεπτά, δίχως πάντως να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα το Κνετ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα και πρόσεχαν κυρίως το ανασταλτικό κομμάτι για να προστατεύσουν το προβάδισμα. Δίχως να προβληματίζονται από τα αυξημένα ποσοστά κατοχής των γηπεδούχων, με τον προπονητή τους να κάνει ακόμη πιο επιθετικό το σύστημα για το τελευταίο ημίωρο με 4-4-2. Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να κάνει φάσεις, με τον Παναιτωλικό για έχει ενισχυμένη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Ταχάρ και το ματς να μην έχει ρυθμό και ποιότητα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με την αναγκαστική αλλαγή του Μανθάτη οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολυπρόσωπη την αμυντική τακτική τους για να κρατήσουν το «χρυσό» τρίποντο, κάτι που τελικά κατάφεραν παρά τις προσπάθειες κυρίως του Νάουμετς να απειλήσει.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Σκόρερ: 20΄Μπαρμπόσα 0-1

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 37΄Ελευθεριάδης, 42΄Πήλιος, 76΄Κάργας

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (46΄Κρίζμαν), Παντελάκης, Κάργας, Πήλιος, Κάστρο, Ντομίνγκεθ (64΄Δούμτσης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64΄Νάουμετς), Μπρένερ (64΄Παμλίδης)

Παναιτωλικός: Κνετ, Μανθάτης (79΄Μαλής), Ντάλσιο, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Εντιγκά, Ντίας, Μεντόσα (85΄Καρέλης), Μπαρμπόσα, Ντουάρτε (72΄Ταχάρ), Βέργος (79΄Ματσόλα)