Ψαρράς: «Τον Γκαρσία τον πίστευα από την αρχή, ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνος του...»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ψαρράς μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Μουρίνιο και τον Ολυμπιακό που έπαιζε όπως είπε από νωρίς μόνος του...

Ψαρράς: «Τον Γκαρσία τον πίστευα από την αρχή, ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνος του...»

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ψαρράς και αναφέρθηκε στο διπλό του ΠΑΟΚ επί του Άρη αλλά και στον Πάμπλο Γκαρσία.

«Ήταν ένα παιχνίδι τακτικά τέλειο για τον ΠΑΟΚ. Πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί και ειδικά σε ένα ντέρμπι με τον Άρη που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ στα δυο τελευταία ντέρμπι είναι πολύ πειθαρχημένος, χαίρομαι που κρατάει το μηδέν στην άμυνα και μου άρεσε που υπήρχε μια σοβαρότητα και οι παίκτες εκτελούσαν τις οδηγίες που είχαν από το προπονητικό τιμ.

Αυτό ήταν το μυστικό. Μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί θα πρέπει οι παίκτες της να ανταποκρίνονται σε όλα τα επίπεδα. Και ο Σφιντέρσκι και ο Καντουρί ήταν πολύ καλοί στο ντέρμπι. Του Μαροκινού του είχα κάνει σκληρή κριτική στο παρελθόν, αλλά ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης».

Για τον Γκαρσία:

«Εγώ τον Γκαρσία τον πίστευα από την αρχή και τον πιστεύω ακόμα και το έργο του θα κριθεί του χρόνου. Για να καταλάβετε ο κορυφαίος Μουρίνιο εξαφανίστηκε. Όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί κάποιος να είναι σε μια ομάδα μικρή και να μην κάνει τίποτα και να πάει σε μια μεγάλη και να του βγαίνουν όλα. Δυστυχώς πάντα οι προπονητές είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου είχαν βγάλει ακόμα και άσχετο τον Γκαρσία, ένας άνθρωπος με τόσες παραστάσεις που είναι αδύνατον να μην έβλεπε από την αρχή το πρόβλημα που είχε ο ΠΑΟΚ.

Κάποτε τον Έλληνα τον χαρακτήριζαν κάποια πράγματα. Αυτά με την πάροδο του χρόνου έχουν ισοπεδωθεί και έχουν γίνει Αμερικανιές. Εγώ τον βλέπω στον δικό μου χώρο που με αμφισβητούν 25χρονών παιδιά που δεν έχουν φύγει από την Πάτρα και έχουν άποψη.

Ξέρετε πόσες τηλεοράσεις έχει σπάσει ο κόσμος μ΄ αυτά που έχει δει φέτος. Κάποιοι είναι άτυχοι στην ομάδα που δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει Τούμπα».

Για το πώς μπορεί να σωθεί φέτος η χρονιά για τον ΠΑΟΚ

«Ο στόχος φέτος του ΠΑΟΚ είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση. Αν τα καταφέρει, θα σωθεί η χρονιά. Ο Ολυμπιακός έπαιζε από νωρίς μόνος του και ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και την επόμενη σεζόν».

Για την αλλαγή συστήματος:

«Εγώ θα ήθελα πίσω ο ΠΑΟΚ να βρει παίκτες πιο γρήγορους. Μπορεί στο επόμενο παιχνίδι να μην βγει το σύστημα και να λέμε πάλι άλλα. Αυτό το σύστημα αιφνιδίασε τον Άρη και τον κλείδωσε στον άξονα που είναι το δυνατό του σημείο».