Άρης - ΠΑΟΚ 0-1: Το πρώτο ντέρμπι που βάφεται ασπρόμαυρο!

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την παρθενική του φετινή νίκη επί του Άρη σε ντέρμπι με σκορ 0-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον «έπιασε» στους 57 βαθμούς.

Άρης - ΠΑΟΚ 0-1: Το πρώτο ντέρμπι που βάφεται ασπρόμαυρο!

Από τις πιο εύκολες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 0-1 επί του Άρη.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό τρίποντο, καθώς με αυτό οι «ασπρόμαυροι» έπιασαν τους «κίτρινους» στους 57 βαθμούς και πλέον οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στη 2η θέση της κατάταξης.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 6' σκοράροντας με τον Σβαμπ (ύστερα από λάθος συνεννόηση των Σάκιτς και Κουέστα) και κατάφερε να κρατήσει με χαρακτηριστική άνεση το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το χαμένο τετ α τετ του Μπερτόλιο στο 90'+1' (έσωσε ο Πασχαλάκης), ο Άρης δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία της... προκοπής σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις, με τον Κουέστα να σώζει την εστία της ομάδας του με εκπληκτικές αποκρούσεις τόσο στο «σκαφτό» του Ελ Καντουρί στο 44' όσο και στο κοντινό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 66'.

Μοναδική παραφωνία για τους νικητές η αψυχολόγητη συμπεριφορά του Ουάρντα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 71' και... πρόλαβε να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί μέσα σε δύο λεπτά (84'-86')...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 0-1

Σκόρερ: 6' Σβαμπ

Διαιτητής: Ντελαζό (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 31' Ματέο Γκαρσία - 40' Σφιντέρσκι, 59' Μπάμπα, 67' Αουγκούστο

Κόκκινες κάρτες: 86' Ουάρντα (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 84')

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Σάκιτς (70' Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα - Σάσα, Τζέγκο (58' Ματίγια) - Ματέο Γκαρσία (80' Σάντε Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (58' Μπρούνο Γκάμα) - Μάνος (80' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης - Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (57' λ. τρ. Μιχαηλίδης) - Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα - Α. Ζίβκοβιτς (90'+3' Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71' Ουάρντα) - Σφιντέρσκι (72' Τσιγγάρας).