Αυτό που θέλει να αποφύγει ο Μαρτίνς

Η ατάκα του Μαρτίνς ότι «το β’ ημίχρονο δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό» ήταν το μεγαλύτερο κέρδος των Πειραιωτών, σε ένα ματς που δεν βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια της Τούμπας στο δεύτερο 45λεπτο.

Αυτό που θέλει να αποφύγει ο Μαρτίνς

Δικαιολογίες υπάρχουν… Και είναι δικαιολογίες που έχουν βάση. Από στατιστικής πλευράς κάποια στιγμή θα ερχόταν η μέρα που ο Ολυμπιακός θα έμενε στο μηδέν μετά από 38 συνεχή ματς που έβρισκε δίχτυα.

Από πλευράς νοοτροπίας σε κανέναν φίλαθλο του Ολυμπιακού δεν αρέσει να βλέπει τους παίκτες του σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ, έστω και δίχως το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, να μην βγαίνουν ποτέ από τα αποδυτήρια της Τούμπας στο δεύτερο 45λεπτο. Κι εκεί όμως υπάρχει δικαιολογία. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συνεχόμενων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι μέσα στο πρόγραμμα να κάνει κάποια στιγμή και… αγγαρεία, ασχέτως αν δεν αρμόζει σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που πληρώνονται αδρά.

Από αγωνιστικής πλευράς η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν προκαλεί καμία ζημιά στον Ολυμπιακό. Το έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και αυτό που απομένει είναι η φιέστα.

Δικαιολογίες λοιπόν μπορούμε να βρούμε πολλές… Και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να στήσει στον τοίχο τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς, οι οποίοι την τελευταία διετία έχουν σπάσει πολλά ρεκόρ και έχουν κάνει τον κόσμο να κλάψει από διάφορες επιτυχίες τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να μπει ένα τέλος στο κομμάτι των δικαιολογιών. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποτελέσει την εξαίρεση και όχι να γίνει συνήθεια.

Το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς της Τούμπας ήταν οι δηλώσεις του Μαρτίνς ότι «το β’ ημίχρονο δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό». Αυτή η ατάκα φτάνει και περισσεύει για να αντιληφθούν πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές όλα όσα πρέπει να αποφύγουν έως το τέλος της σεζόν.

Ο Μαρτίνς έχει το προνόμιο να δοκιμάζει πράγματα ενόψει της νέας σεζόν στις εναπομείναντες αγωνιστικές των πλέι οφ κι ενώ οι υπόλοιποι δίνουν μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άσχημα αποτελέσματα μπορεί να ξανάρθουν. Αυτό που δεν θέλει να ξαναδεί είναι να έρθουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, κάνοντας οι ποδοσφαιριστές του αγγαρεία και δίχως να εμφανιστεί στο γήπεδο. Οι συμπεριφορές είναι αυτές που θα τον ενοχλήσουν και όχι τόσο πολύ το κακό αποτέλεσμα.

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει… Ο Ολυμπιακός έχει και το Κύπελλο μπροστά του και αυτό που θέλει να αποφύγει ο Μαρτίνς είναι η χαλάρωση – έστω και στο υποσυνείδητο των παικτών –έως τον επαναληπτικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή έως τον τελικό εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο των Ηπειρωτών.

Μία ήττα από τον ΠΑΟΚ σε ένα αδιάφορο ματς πρωταθλήματος δεν κοστίζει. Μία ήττα σε έναν τελικό Κυπέλλου και μάλιστα με τέτοιον τρόπο δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση ένα όμορφο φινάλε σε μία διετία γεμάτη επιτυχίες. Αυτά θέλει να προλάβει ο Μαρτίνς που είναι γνωστός για την τελειομανία του.

Ακόμα και μία πιθανή απώλεια του Κυπέλλου θα χωνευτεί, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι ποδοσφαιριστές του θα καταθέσουν την ψυχή τους στο γήπεδο και δεν θα σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές τους…