ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Ροντρίγκο: «Σημαντική νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο»

Ο Ροντρίγκο μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, αλλά και για τη επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να παρατάξει την ομάδα του με τρία στόπερ.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Ροντρίγκο: «Σημαντική νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο»

Στη σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στάθηκε ο Ροντρίγκο μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τούμπας. Ο Βραζιλιάνος άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ακόμα και στην επιλογή του συστήματος από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά ο Ροντρίγκο μίλησε:

Για το παιχνίδι: Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Είναι ξεχωριστό ματς γιατί δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική κατάσταση. Εμείς προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για να παίξουμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο σύστημα γιατί ο προπονητής μας θεώρησε ότι αυτό απαιτούσε το παιχνίδι. Έφερε αποτέλεσμα αυτό και ήταν σημαντική νίκη όχι μόνο γιατί ήταν ντέρμπι, αλλά χρειαζόμασταν και τους βαθμούς.

Για τον σχηματισμό: Η αλήθεια είναι ότι όταν μας το είπε ο προπονητής δεν μας αιφνιδίασε γιατί είχε δουλευτεί και με τον προηγούμενο προπονητή και οι ποδοσφαιριστές γνώριζαν τους ρόλους. Ουσιαστικά αλλάξαμε στο αμυντικό κομμάτι. Ο προπονητής εξήγησε γιατί ήθελε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο. Λειτούργησε καλά στον αγώνα. Ο αντίπαλος μας δημιούργησε δυσκολίες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί μιλάμε για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Για μένα το σημαντικότερο ήταν η συλλογική δουλειά που έγινε σε άμυνα και επίθεση.

Για τη συνεργασία με τον Βιεϊρίνια: Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Για την αξία του δεν μπορώ να πω κάτι, τα λόγια δεν αρκούν. Μπορεί να παίζει με μεγάλη ευκολία σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσει ο προπονητής. Επομένως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορείς να εμπιστευτείς. Επίσης μιλάμε και την ίδια γλώσσα και είχαμε μία πολύ καλή επικοινωνία. Μου άρεσε πολύ που ήμασταν κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Για τη σημασία της νίκης: Πάντα μία νίκη είναι πολύ σημαντική και ειδικά όταν έρχεται απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Είναι σημαντική νίκη και από βαθμολογικής σκοπιάς. Και ψυχολογικά βοηθάει πολύ γιατί δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές. Αυτή η νίκη μπορεί να μας σταθεροποιήσει ψηλά γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις.