Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι καλύτεροι των play out! (Highlights)

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στον Βόλο και 1-1 για τους γηπεδούχους με τον ΠΑΣ. Ο Σάντσες στο 4΄και ο Λιάσος στο 29΄οι σκόρερ, δύο δοκάρια ο Βόλος. 

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι καλύτεροι των play out! (Highlights)

Βόλος και ΠΑΣ μοιράστηκαν βαθμούς στο Πανθεσσαλικό (1-1) σε ένα πολύ καλό ματς στο πρώτο μέρος και όχι αντίστοιχα καλό στην επανάληψη. Με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή των play out και τον ΠΑΣ να γλιτώνει στο ξεκίνημα με τα δύο δοκάρια των γηπεδούχων αλλά να ισορροπεί μετά την ισοφάριση και να έχει ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό άγχος με δύο ομάδες που διακρίθηκνα φέτος σε όλη τη σεζόν για την ποιότητά τους.

Με αλλαγές (αναγκαστικές ή από επιλογή rotation) άρχισαν και οι δύο ομάδες, ενώ για τον ΠΑΣ υπήρξε και αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής αφού ο Μιλιντσεάνου που είχε δηλωθεί για την ενδεκάδα ένιωσε ενοχλήσεις και στη θέση του έπαιξε ο Παμλίδης. Παρόλο που ο ΠΑΣ είχε στα πρώτα δευτερόλεπτα καλή ευκαιρία με τον Κάστρο, ο Βόλος ήταν εκρηκτικός στη συνέχεια. Και όπως είχε κάνει με τον Παναιτωλικό, έφτασε γρήγορα στο γκολ (κεφαλιά του Σάντσες στο 4΄από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος), ενώ είχε δύο δοκάρια σε μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα. Στο 6΄με γυριστό του Περέα από σέντρα του Φεράρι και στο 12΄με κεφαλιά του Νίνη, πάλι από σέντρα του Φεράρι.

Στη συνέχεια η έντονη υπεροχή του Βόλου άρχισε να εξασθενεί, με τον ΠΑΣ που δεν έβρισκε ρυθμό να φτάνει στην ισοφάριση στο 29΄. Κόντρα στη ροή του ματς. Σκόρερ ο Λιάσος που πετάχτηκε γρήγορα και πρόλαβε τους αμυντικούς, μετά την προσωρινή απόκρουση του Κλέιμαν στο σουτ του Κάστρο. Με τον παίκτη του ΠΑΣ να έχει γρήγορη αντίδραση καθώς ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε με αστάθεια και όχι προς τα πλάγια. Οι ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος, αλλά οι δύο γκολκίπερ είχαν καλές τοποθετήσεις.

Στην επανάληψη ο Γιαννίκης άλλαξε τον Πανουργιά με τον Σάλιακα διατηρώντας, όμως, το 3-5-2 που είχε επιλέξει από το ξεκίνημα. Με τη χρησιμοποίηση του Οικονομόπουλου σε ρόλο στόπερ. Στο 50΄ο Παμλίδης έκανε εντυπωσιακό γυριστό σουτ με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει. Αλλά γενικά το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, ειδικά από την πλευρά του Βόλου που πάντως απείλησε στο 59΄με σουτ του Ντεντάκη που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Το ματς σταδιακά γινόταν και πιο νευρικό, με μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες και χωρίς ποιότητα. Και με συνεχείς διακοπές, λόγω και των αλλαγών από τις δύο προπονητές. Με τον Λόπεθ να τις κάνει αργότερα από τον συνάδελφό του, ενώ οι παίκτες που έφερε από τον πάγκο ο Γιαννίκης να έχουν μεγάλη διάθεση. Στο 83΄ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή με τον Πήλιο να βγάζει κόντρα επίθεση, να δίνει στον Γροσδάνη που από πλάγια θέση αστόχησε. Ενώ στο 85΄ο Σάλιακας εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ο Σάλιακας βρήκε δίχτυα από κοντά στο 88΄αλλά ήταν οφσάιντ όταν έγινε η σέντρα από τον Λώλη και πριν από την απόκρουση του Κλέιμαν στην προβολή του Παμλίδη, με συνέπεια το γκολ να μη μετρήσει. Στις καθυστερήσεις ο Μπαρτόλο είχε ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στον Βόλο, αλλά αστόχησε στη σέντρα του Νίνη.

Μικρογραφία

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 4΄Σάντσες 1-0, 29΄Λιάσος 1-1

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: 61΄Μπαριέντος - 18΄Μπρένερ, 38΄Πανουργιάς, 56' Πήλιος, 78΄Παντελάκης, 81΄Οικονομόπουλος

Συνθέσεις

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (86΄Κιάκος), Κρητικός (82΄Μπάλλας), Νίνης, Ρενάτο (60΄Μπαρτόλο), Περέα

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πανουργιάς (46΄Σάλιακας), Οικονομόπουλος, Πήλιος, Κάστρο (69΄Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (69΄Γροσδάνης), Μπρένερ (69΄Λώλης), Παμλίδης (88΄Δούμτσης)