Ολυμπιακός: Ταξίδι για την προετοιμασία, ποιο είναι το πλάνο του Μαρτίνς

Άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο εξωτερικό και τσεκάρουν προπονητικά κέντρα για την προετοιμασία της ομάδας. Τι σχέδιο έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Ταξίδι για την προετοιμασία, ποιο είναι το πλάνο του Μαρτίνς

Την προεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν ξεκινήσει στον Ολυμπιακό και φυσικά ένα από τα βασικά θέματα που καλούνται να λύσουν είναι αυτό της προετοιμασίας. Η ημερομηνία έναρξης της είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το πότε ο Ολυμπιακός θα παίξει τον πρώτο του προκριματικό αγώνα. Εάν παίξει στον πρώτο γύρο, θα ξεκινήσει στις 6-7 Ιουλίου, ενώ αν παίξει στον δεύτερο, θα ξεκινήσει στις 20-21 Ιουλίου. Αυτό το σενάριο είναι και το ιδανικό, διότι οι ποδοσφαιριστές θα ξεκουραστούν περισσότερο και παράλληλα η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στα μέσα Ιουνίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει στις αρχές του μήνα.

Βλέπουν προπονητικά κέντρα

Στον Ολυμπιακό αυτήν την περίοδο δουλεύουν για την προετοιμασία με το σενάριο ότι η ομάδα θα παίξει στον β’ προκριματικό. Αυτό είναι και το πιο πιθανό και με αυτό κάνουν την προεργασία. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της άδειας που έχουν οι ποδοσφαιριστές, ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού, Θοδωρής Κοκκινάκης, και ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς, Αντόνιο Ενρίκες, βρίσκονται στο εξωτερικό. Σκοπός του ταξιδιού των δύο ανδρών είναι να κάνουν επαφές και να τσεκάρουν προπονητικά κέντρα στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βλέπουν προπονητικά κέντρα στην Αυστρία, αλλά δεν είναι η μοναδική υποψήφια χώρα για να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι πιθανές ημερομηνίες και ο στόχος των φιλικών

Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να δούμε το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους οι Πειραιώτες για την προετοιμασία του καλοκαιριού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στον Ρέντη, όπως έγινε και πέρσι. Ο Πέδρο Μαρτίνς και το τεχνικό του επιτελείο εξετάζουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Να προσαρμόσουν το πρόγραμμα με κάποιες προπονήσεις απογευματινές στις οποίες θα ανεβάζουν την ένταση και σε ώρες δηλαδή που θα το επιτρέπει η θερμοκρασία. Πηγαίνοντας με αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός αναζητεί προπονητικό κέντρο στο οποίο θα πάει γύρω στις 24 με 25 Ιουνίου και θα μείνει εκεί έως τις 4-5 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει 4-5 φιλικά παιχνίδια προκειμένου να είναι πανέτοιμος για τους προκριματικούς αγώνες. Εν ολίγοις στο εξωτερικό θα πάει για το πολύ δέκα ημέρες και αυτό θα το κάνει για να παίξει φιλικά ματς και όχι για να κάνει την προετοιμασία φυσικής κατάστασης όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά αυτή η αλλαγή αναμένεται να γίνει λόγω της πανδημίας.

Κοκκινάκης και Ενρίκες εξετάζουν προπονητικά κέντρα, στα οποία, όμως, θα μπορέσουν να συνδυάσουν και δυνατά φιλικά παιχνίδια. Η Αυστρία είναι μία χώρα που «παίζει» δυνατά. Στην προετοιμασία του 2019 εκεί έγινε το β’ στάδιο με τα φιλικά ματς. Η Ολλανδία επίσης είναι στην ατζέντα, διότι εκεί ο Ολυμπιακός έχει παίξει στο παρελθόν φιλικά παιχνίδια. Το ίδιο και η Πολωνία, αλλά έχει χάσει έδαφος, ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται η Σλοβενία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί έχουν βρεθεί και καλό προπονητικό κέντρο και δυνατοί αντίπαλοι. Συνοψίζοντας, ο Ολυμπιακός το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του σκοπεύει να το κάνει στον Ρέντη και στο εξωτερικό να πάει για το πολύ δέκα ημέρες προκειμένου να παίξει φιλικά.