Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι πρωταθλητές στην Ευρώπη

Ποιες άλλες ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, έχουν κατακτήσει ήδη τα πρωταθλήματα στις χώρες τους και είναι εν δυνάμει υποψήφιοι αντίπαλοι στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι πρωταθλητές στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Μαζί με τους Πειραιώτες υπάρχουν άλλες 15 ομάδες που έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλητές και είναι εν δυνάμει υποψήφιοι αντίπαλοί του στα προκριματικά του Champions League του ερχόμενου καλοκαιριού.

Έχουν βγει λοιπόν ήδη οι 16 πρωταθλητές (μαζί με τον Ολυμπιακό) από τα συνολικά 55 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Απομένουν λοιπόν άλλοι 39. Σε αρκετές χώρες απομένει το τυπικό σκέλος, όπως συνέβαινε με τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα ο Ερυθρός Αστέρας στην Σερβία έχει ξεφύγει στη βαθμολογία.

Ας ρίξουμε ωστόσο μία ματιά ποιες άλλες ομάδες έχουν πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και θα βρεθούν το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League.

Εκτός από τον Ολυμπιακό, έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές η Ρέιντζερς στην Σκωτία και η Μπούντουτσνοτ στο Μαυροβούνιο. Αναφερόμαστε στις δύο συγκεκριμένες ομάδες, γιατί ξεκίνησαν τη σεζόν την περίοδο που άρχισε και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιπες χώρες που έχουν βγάλει ήδη πρωταθλητές, είχαν ξεκινήσει σε άλλη χρονική περίοδο, καθώς έχουν διακοπή την περίοδο του χειμώνα λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, τους τίτλους έχουν κατακτήσει ήδη οι Μάλμε στην Σουηδία, Μπόντο Γκλιμτ στην Νορβηγία, Καϊράτ Αλμάτι στο Καζακστάν, Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ στην Λευκορωσία, Ζαλγκίρις Βίλνιους στην Λιθουανία, Ρίγα στην Λετονία, Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, Ελσίνκι στην Φινλανδία, Ντιναμό Τιφλίδας στην Γεωργία, Σπάρτανς στην Μάλτα (διεκόπη το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η Σπάρτανς), Βαλούρ στην Ισλανδία, Φλόρα Ταλίν στην Εσθονία και ΗΒ Τόρσχαβν στα Νησιά Φερόε.