Παναθηναϊκός: Ο Διούδης τον πλήγωσε

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης, ήταν εκτός… τέρματος και πνεύματος στο Φάληρο.

Παναθηναϊκός: Ο Διούδης τον πλήγωσε

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές το ντέρμπι, προηγήθηκε, αλλά ο τερματοφύλακάς του δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έκανε λάθη που κόστισαν και γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του. Έχει σώσει την ομάδα του πάμπολλες φορές ασφαλώς, αλλά χθες δεν βοήθησε καθόλου…

Ο Παναθηναϊκός είχε υποχρεωθεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα σε… ρόλο δεύτερο, προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους στην άμυνά του και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να φτάσουν κοντά στον Διούδη με καλές προϋποθέσεις.

Μοιραία λοιπόν αναγκάστηκε να δέχεται ασφυκτική πίεση, κυρίως επειδή οι παίκτες του αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο. Να «παγώσουν» δηλαδή το παιχνίδι και να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι του.

Δεν το πλήρωσε, αλλά αντίθετα προηγήθηκε κιόλας από μια φάση πέναλτι, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε με αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι σχεδόν όλος ο Ολυμπιακός είχε βγει στην επίθεση!

Δεν κατάφερε κάτι όμως, διότι ο Διούδης, ασταθής, νευρικός και χωρίς συγκέντρωση, ήταν ο… μοιραίος. Έκανε ολέθριο λάθος στο 45’ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ενώ στη συνέχεια παρά τα ξεσπάσματα οι «πράσινοι» δεν είχαν τον τρόπο να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάξουν κατάματα τον αντίπαλό τους παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Ο στόχος ήταν να μη χάσουν, αλλά ούτε και αυτό πέτυχαν! Διότι ο Αχμέντ Χασάν ήταν παρών στην κατάλληλη στιγμή εκμεταλλευόμενος νέο λάθος του Διούδη!

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη με την αποβολή του Πούγγουρα και εκεί ο Παναθηναϊκός επέλεξε να… χάσει με μικρό σκορ ή τουλάχιστον να κρατήσει τη διαφορά του ενός γκολ, αισιοδοξώντας ότι θα μπορέσει με κάποιον τρόπο να ισοφαρίσει.

Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο περνώντας τους Ιωαννίδη, Καρλίτος, Αϊτόρ στο χορτάρι ζήτησε την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρει ούτε αυτό.

Ασφαλώς και αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο.