Αναζητείται ανταγωνισμός για τον Ολυμπιακό

Για τον «κόκκινο Μάη» ο θυμόσοφος λαός μιλούσε πριν από την ίδρυση του Ολυμπιακού.

Αναζητείται ανταγωνισμός για τον Ολυμπιακό

Για τον «κόκκινο Μάη» ο θυμόσοφος λαός μιλούσε πριν από την ίδρυση του Ολυμπιακού. Από το 1997 και εντεύθεν που οι διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλημάτων των Πειραιωτών έγιναν περίπου... θεσμός (μόνο τέσσερα χάθηκαν, ας όψεται η χαοτική ενίοτε διαφορά του από τους ιστορικούς ανταγωνιστές του) δόθηκε άλλο νόημα στη φράση για τον πέμπτο μήνα του χρόνου. Ωστόσο, πλέον οι ακόρεστοι για τίτλους «ερυθρόλευκοι»... κοκκινίζουν και τους υπόλοιπους μήνες του ημερολογίου, φτάνοντας τους 46 τίτλους σε 96 χρόνια ύπαρξης.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Απρίλη, με την ομάδα του Μαρτίνς να φτάνει στη δεύτερη σερί κατάκτηση πρωταθλήματος, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Και το εξασφάλισε στο ματς που οι εκατομμύρια φίλοι τους ανά την υφήλιο ήθελαν να τα καταφέρουν. Κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Εκείνον που τους στέρησε το αήττητο.

Οι «πράσινοι» -που κόντρα στους παραδοσιακούς τους αντιπάλους γιγαντώνονται, παίζοντας πίσω από την μπάλα και με τρόπο που δεν συνάδει με το μέγεθός τους στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά αδυνατούν να επιδοθούν σε κυριαρχικό ποδόσφαιρο κόντρα στους αποκαλούμενους μικρομεσαίους- δεν κατάφεραν να χαλάσουν τα σχέδια των «ερυθρολεύκων» αυτήν τη φορά.

Αποτέλεσαν τελικά συνδαιτυμόνα τους σε μια εορταστική βραδιά, παρότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το ματς πήγε όπως ήθελε και είχε σχεδιάσει ο Μπόλονι. Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Μπα έφερε στο ματς τον... Σαν Χασάν (κατά το «Σαν Ίκερ») και ο «Φαράω» την ανατροπή, αποδεικνύοντας γιατί είναι το πουλέν του προπονητή.
Ο Ολυμπιακός -ξέροντας από το απόγευμα μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο «Βικελίδης» επί του Άρη ότι στέφεται εφόσον κερδίσει- δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να περιμένει. Άλλωστε και τα επόμενα ματς μπορούν να του χρησιμεύσουν.

Το στοίχημα του προπονητικού επιτελείου είναι πλέον οι παίκτες να μην πάνε ακόμη... διακοπές (αφού υπάρχει και το Κύπελλο) και οι ίδιοι να ξεκαθαρίσουν ποιοι από την παρούσα ομάδα θα συνεχίσουν και του χρόνου, σε μια σεζόν που θα ξεκινήσει νωρίς λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για τους αντιπάλους της ομάδας του Πειραιά, καλούνται να της βάλουν δυσκολότερα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση του χρόνου μπορεί να γίνει… κόκκινος ο Μάρτιος...