Ολυμπιακός: Το σημαντικότερο γκολ του Χασάν, το ρεκόρ καριέρας και ο Covid-19

Ο Αχμέντ Χασάν οδεύει προς ρεκόρ καριέρας, αλλά φέτος το σημαντικότερο γκολ το έβαλε με τη ψυχή του όταν βγήκε νικητής από μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλες νίκες.

Ολυμπιακός: Το σημαντικότερο γκολ του Χασάν, το ρεκόρ καριέρας και ο Covid-19

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει μυστικά για την επιτυχία του. Έχει ένα συστατικό που αυτό δεν είναι άλλο από την ποδοσφαιρική λογική, την οποία έχει υπηρετήσει με αφοσίωση την τελευταία τριετία και δικαιώνεται. Δεν θα σταθούμε σε αυτά, όμως, αλλά σε ένα πρόσωπο που ήταν συγκλονιστικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όλη τη σεζόν.

Ναι, ο Ελ Αραμπί είναι το κάτι άλλο, ένα άγγιγμα αρκεί για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αναπληρωματικό επιθετικό, όμως, με 15 γκολ και μάλιστα σε όλες τις διοργανώσεις που έχει παίξει φέτος ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεις εύκολα. Ο Αχμέντ Χασάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό μπήκε γιατί χτύπησε ο Ουσεϊνού Μπα. Σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που έκανε η ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο έδινε την εντύπωση ότι έπαιζε μόνος του τον Παναθηναϊκό. Ήταν μέσα σε κάθε φάση που έφτιαξε ο Ολυμπιακός , πήρε την κόκκινη του Πούγγουρα και έβαλε και το δεύτερο γκολ. Θα συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο φαντεζί ποδοσφαιριστής, δεν θα ξεσηκώσει τον κόσμο από την κερκίδα, αλλά όταν το κάνει θα έχει ουσία. Αυτό που έχει πετύχει ο Αιγύπτιος τη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακό όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και ανθρώπινα.

Δεν είναι το γκολ με τη Μαρσέιγ, δεν είναι το γκολ με την Αϊντχόφεν, δεν είναι το γκολ στα Γιάννενα, ούτε αυτό στις καθυστερήσεις με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, αλλά ούτε τα δύο στον Άρη. Το σημαντικότερο γκολ που έχει βάλει φέτος ο Χασάν είναι το γκολ της ζωής. Σε μία εκπληκτική ποδοσφαιρικά σεζόν δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αυτός ο παίκτης χτυπήθηκε πολύ άσχημα από τον Covid-19. Έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες και μάλιστα τότε κανείς δεν ήξερε τι θα συνέβαινε.

Οι παρενέργειες που είχε προκαλέσει ο ιός, που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, είχαν προβληματίσει και τους γιατρούς. Δεν μπορούσε κανένα να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Εξετάσεις και ξανά εξετάσεις και παράλληλα εκτιμήσεις. Κάποια στιγμή υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα δούμε ξανά τον Χασάν να παίζει ποδόσφαιρο. Αυτός ο άνθρωπος, όμως έδινε τη μάχη του με τον ιό και είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη δουλειά που είχε αφήσει στη μέση. Στις 9 Γενάρη έπαιξε για ένα λεπτό κόντρα στον Παναιτωλικό. Από τότε άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει χρόνο συμμετοχής και έδειξε ότι είναι εδώ νικητής.

Ο Αχμέντ Χασάν θέλει ένα γκολ για να κάνει ρεκόρ καριέρας, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Ο 28χρονος φορ που πανηγύριζε με ένα καπνογόνο στο χέρι το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού έδειξε έδωσε μαθήματα ζωής και ψυχής. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που τον έχει στις τάξεις του κι ας βρίσκεται μονίμως στο… στόχαστρο.