Νικάει τον Παναθηναϊκό και παίρνει το 46ο ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και πλέον ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο "Γ. Καραϊσκάκης" τελειώνει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Νικάει τον Παναθηναϊκό και παίρνει το 46ο ο Ολυμπιακός

Αγκαλιά με την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσουν" και μαθηματικά τον τίτλο απόψε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία τα επτά ματς που θα απομένουν μέχρι το φινάλε των play off.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που βρισκόταν πιο κοντά στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα απείχε 19 βαθμούς (και απέχει μέχρι να γίνει το ματς των Πειραιωτών) από την κορυφή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, ηττήθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από την ΑΕΚ με σκορ 3-1 κάτι που σημαίνει ότι έμεινε στους 54 βαθμούς.

Εάν λοιπόν ο Ολυμπιακός νικήσει τον Παναθηναϊκό θα πάει στους 76 βαθμούς και η διαφορά του από τους "κιτρινόμαυρους" θα αυξηθεί στους 22 βαθμούς άρα και μαθηματικά θα είναι πρωταθλητής Ελλάδας.

Γι' αυτό άλλωστε και ο Πέδρο Μαρτίνς στην αποστολή που ανακοίνωσε χθες συμπεριέλαβε όλους τους ποδοσφαιριστές. Άπαντες ήθελε να βρίσκονται στο Φάληρο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. Έτσι ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για να τελειώσει με το πρωτάθλημα οριστικά επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε των play off. Να σημειώσουμε ότι δεν αρκεί η ισοπαλία στον Ολυμπιακό γιατί η διαφορά θα αυξηθεί στους 20,αλλά θα απομένουν ακόμη 21 βαθμοί και τότε η μαθηματική εξασφάλιση θα πάρει παράταση μίας εβδομάδας.