Το παλεύει αλλά χάνει ο Μπόλονι από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τρεις αγώνες, τρεις ήττες, με τρεις διαφορετικές ομάδες έχει ο Λάζλο Μπόλονι στην έδρα του Ολυμπιακού. Τις δύο φορές έχει προηγηθεί και έχασε με ανατροπή. 

Το παλεύει αλλά χάνει ο Μπόλονι από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Σκληρός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό έχει αποδειχτεί ο Λάζλο Μπόλονι όσες φορές έχει επισκεφθεί το «Γ. Καραϊσκάκης» με τρεις διαφορετικές ομάδες. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει στο σημερινό (11/4-19.30) ντέρμπι. Και να μη μείνει απλά στις εντυπώσεις.

Το 2009 ο Μπόλονι ήταν τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης και στο γήπεδο του Ολυμπιακού είχε δει την ομάδα του να προηγείται στο σκορ με τον Ντε Καμάργκο για το Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ζίκο αντέδρασαν, ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου και πήραν τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική για την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ, με το γκολ του Στολτίδη στις καθυστερήσεις.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Μπόλονι ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ και η ομάδα του πάλι είχε προηγηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το γκολ του Μπαλάφα, στο ντέρμπι για την Super League. Και πάλι ο Ολυμπιακός, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε τότε στον πάγκο, είχε κάνει ανατροπή με σκόρερ τους Φουστέρ και Τζεμπούρ.

Η τρίτη φορά δεν είχε νίκη του Ολυμπιακού με 2-1, αλλά με 1-0. Στο φετινό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την κανονική περίοδο, όταν με το γκολ του Φορτούνη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε επικρατήσει εκείνης του Λάζλο Μπόλονι. Παρά την προσπάθεια των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν τα δεδομένα και έστω να ισοφαρίσουν.

Απόψε είναι η τέταρτη φορά που ο Ρουμάνος τεχνικός θα παίξει στο γήπεδο του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με την ίδια ομάδα και απέναντι στον ίδιο προπονητή. Ο Μπόλονι όταν φιλοξενεί τον Ολυμπιακό έχει δύο νίκες (3-1 με Σταντάρ Λιέγης και 2-1 φέτος με ΠΑΟ) και μία ήττα (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, με τα γκολ του Αμπντούν και του Μιραλάς).