Απόλλων-ΟΦΗ 0-0: Στο τέλος το «Χ»άρηκαν και οι δύο (highlights)

Λευκή ισοπαλία στη Ριζούπολη ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΟΦΗ, με τα αρχικά ρίσκα να περιορίζονται για τη βαθμοθηρία. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, μπορούσαν από το πεντάλεπτο να αλλάξουν τα δεδομένα. 

Απόλλων-ΟΦΗ 0-0: Στο τέλος το «Χ»άρηκαν και οι δύο (highlights)

Αποτέλεσμα που εν τέλει αφήνει αμφότερες τις ομάδες ικανοποιημένες ήταν το 0-0 για τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ. Με τους γηπεδούχους να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την οριστική παραμονή και τους Κρητικούς να μένουν για τρίτο ματς αήττητοι και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού να κερδίζουν έδαφος για τη σωτηρία. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έφτασε στο γκολ, με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερο το νου του στο αμυντικό κομμάτι, να απειλεί ελάχιστα επιθετικά και να είναι ευχαριστημένος με το βαθμό. Με τις δύο ομάδες να δείχνουν στην επανάληψη ότι η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα που ήθελαν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να νικήσουν.

Πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα έκαναν οι γηπεδούχοι και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο πεντάλεπτο, με τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο 1΄από Φερνάντεθ, στο 3΄από Κολ και στο 4΄από τον Λισγάρα. Με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ και τον Μαρινάκη να λειτουργούν σωτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν σταδιακά και δεν άφησαν τον Απόλλωνα να γίνει τόσο επικίνδυνος, δίχως πάντως να απειλήσουν ουσιαστικά την άμυνα του Βέρχουλστ. Με τον Απόλλωνα να έχει τον πρώτο λόγο και καλύτερη τακτική στο γήπεδο, αν και δεν είχε την εκρηκτική αφετηρία και τις τόσο μεγάλες φάσεις για να πάρει το προβάδισμα. Παρόλο που είχε κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή, με πρωταγωνιστή τον Φατιόν. Το ματς έπεσε σε ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και τελικά οι ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Με τον Απόλλωνα να έχει επτά τελικές και τον ΟΦΗ μόλις μία.

Καλύτερα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Απόλλων είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Βάτερμαν να αποκρούει στο 54΄το γυριστό του Φερνάντεθ. Η εντολή του Χάβου ήταν να δοθεί χώρος στον αντίπαλο για να βγουν αντεπιθέσεις, ενώ ο Νιόπλιας προσπαθούσε να βρει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπήρχε η ένταση του πρώτου μέρους από καμία ομάδα, με συνέπεια να λείπουν οι καλές φάσεις στις δύο περιοχές. Στο 82΄ο Ουές μόλις μπήκε στο ματς έκανε ωραία σέντρα με τον Σαρδινέρο να πιάνει κεφαλιά από δύσκολη θέση και να αστοχεί. Για να έχει κι ο Απόλλων μια καλή στιγμή στο 90΄με τον Ντάουντα να αστοχεί με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μουνιέ.


Μικρογραφία

Απόλλων-ΟΦΗ 0-0

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 9΄Φατιόν, 91΄Λισγάρας – 9΄Ντε Γκούζμαν

Συνθέσεις

Απόλλων: Βέρχουλστ, Χουχούμης (85΄Ρώσση), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (86΄Λαγός), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (86΄Μουνιέ), Ιωαννίδης (69΄Ντάουντα)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο, Σολίς (67΄Νοικοκυράκης), Ντε Γκούζμαν (56΄Μπαλογιάννης), Στάρτζεον (81΄Ουές), Σαρδινέρο