Μαρτίνς: «Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, έμαθα πολλά σαν άνθρωπος και σαν προπονητής» (vid)

Χαρούμενος που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη NOVA σχολιάζοντας παράλληλα και το ματς με τον Παναθηναϊκό. 

Μαρτίνς: «Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, έμαθα πολλά σαν άνθρωπος και σαν προπονητής» (vid)

Για τα τρία χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη NOVA ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως είναι απόλυτα προσηλωμένος στην ομάδα του Πειραιά και πως υπάρχει διάθεση νίκης απέναντι στους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τί έχει μάθει αυτή την τριετία στον Ολυμπιακό: «Έχω μάθει πολλά. Έχω μια διαρκή και καθημερινή εξέλιξη. Συνεχόμενη ανάπτυξη σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Όπως όλοι μας μαθαίνω από τη δουλειά. Κανείς δεν γεννιέται, πρέπει να περάσει από όλα αυτά τα μαθήματα για να κερδίσει τίτλους».

Για τα σενάρια που ακούγονται γύρω από το μέλλον του: «Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τα πράγματα πηγαίνουν όπως ακριβώς τα θέλω. Νομίζω ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση είναι ευχαριστημένοι με την προσπάθεια του προπονητικού τιμ. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στον Ολυμπιακό και μόνο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχασε βαθμούς, αλλά βελτιώθηκε με την άφιξη του Μπόλονι. Κατέκτησε βαθμούς και βελτιώθηκε. Έκαναν καλά παιχνίδια. Είναι σκληρός αντίπαλος που πάντα μας δυσκολεύει. Παίζουμε στην έδρα μας, λυπούμαστε που δεν έχουμε κόσμο. Είναι σημαντικό να νικήσουμε».

Για το εάν θέλει να εκδικηθεί τους «πράσινους» για την ήττα στη Λεωφόρο: «Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο με την έννοια της εκδίκησης. Έχουμε διάθεση να νικήσουμε».

Για την κατάσταση του Βαλμπουενά: «Όχι, από αύριο ενσωματώνεται με την υπόλοιπη ομάδα. Η διακοπή που έκανε δεν ήταν πολύ μεγάλη, συνέχισε να προπονείται. Δεν έχει πρόβλημα. Όλη η ομάδα θα είναι διαθέσιμη».

Για το εάν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στην τριάδα της άμυνας: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το προπονητικό τιμ του Πέδρο Μαρτίνς έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να αλλάζει και να χρησιμοποιεί διαφορετικά συστήματα μόνο και μόνο γιατί έχει ποιοτικούς και έξυπνους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κατανοούν και να προσαρμόζονται στα συστήματα. Είμαι τυχερός γιατί έχω αυτή την ομάδα, που αποτελείται από έξυπνα παιδιά όσον αφορά την ποδοσφαιρική νοημοσύνη και γενικότερα παιδιά που μπορούν να συνεργαστούν με πάρα πολύ καλή τεχνική και τακτική. Προσαρμοζόμαστε σε διάφορα συστήματα. Όπως έχετε δει έχουμε παίξει 4-2-3-1, 4-4-2, έχουμε παίξει με τρεις αμυντικούς. Έχουμε δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι αντιπροσωπευτικό για να πούμε ότι δούλεψε αυτό το σύστημα, γιατί ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος και κυρίως γιατί ο ΠΑΣ δημιουργεί δυσκολίες. Δεν παίξαμε καλά. Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να δοκιμάζει πράγματα κι αυτό είναι προσόν».