Η ειδοποιός διαφορά στο «ράβε-ξήλωνε» σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Το «μήνυμα» του Μελισσανίδη στους παίκτες της ΑΕΚ ότι «θα τα αλλάξω όλα» μετά το 1-5 από τον Ολυμπιακό και η σύγκριση με το προ τριετίας «μήνυμα» του Μαρινάκη στους «ερυθρόλευκους» για ολική αλλαγή του ρόστερ, κλείνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς πολύ πριν τελειώσει η σεζόν. 

Η ειδοποιός διαφορά στο «ράβε-ξήλωνε» σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Η ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη στους παίκτες της ΑΕΚ μία μέρα μετά τη συντριβή τους από τον Ολυμπιακό με ατάκες του στυλ «θα τα αλλάξω όλα το καλοκαίρι» έφερε στη μνήμη αρκετών όλα όσα είχε πει στις 2 Απριλίου 2018 ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ρέντη, δύο μέρες μετά το 1-1 του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία.

Θέλετε να θυμηθούμε τι είχε πει μεταξύ άλλων τότε ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ: «Όλα από την αρχή! Με έχετε κάνει και εμένα, όπως και τον κόσμο μας, να σιχαίνομαι να βλέπω την μεγάλη μου αγάπη. Αρκετά σας ανέχτηκα και εγώ και ο κόσμος μας. Να φύγετε από σήμερα και να συνεχίσετε τις διακοπές σας.Τα έχετε όλα, δεν σας λείπει τίποτα και δεν δείχνετε κανένα σεβασμό! Τα σπίτια και τα αυτοκίνητα σας νοιάζουν, όχι ο σύλλογος», ήταν ορισμένες από τις ατάκες του.

Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και η ήττα με 3-0 στα Γιάννενα για να γίνει ακόμα πιο έξαλλος ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ.

Μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στους Μαρινάκη και Μελισσανίδη ως προς την ατάκα «θα τα αλλάξω όλα;». Προφανώς και μπορεί να γίνει...

Όταν ο Μαρινάκης είχε στείλει νωρίς για διακοπές ορισμένους παίκτες, είχε ήδη φροντίσει να κλείσει τον Πέδρο Μαρτίνς. Είχε ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές από τον Απρίλιο. Δεν περίμενε τον Μάιο, τον Ιούνιο ή την εξέλιξη του Κυπέλλου για να πάρει τις αποφάσεις του.

Το «ράβε-ξήλωνε» το είχε ξεκινήσει από τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Όσκαρ Γκαρθία να συνέχιζε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19, μολονότι τον Γενάρη είχε προσληφθεί για αυτόν τον σκοπό: Να «χτίσει» τον νέο Ολυμπιακό.

Από το 1-1 με τον Λεβαδειακό και όχι την τελευταία αγωνιστική στο 3-0 από τον ΠΑΣ, είχε ουσιαστικά «τελειώσει» αρκετά «βαριά» ονόματα. Τον Οφόε, τον Τζούρτζεβιτς, τον Ταχτσίδη, τον Μάριν, τον Ζιλέ, τον Ένγκελς, τον Μιραλάς, τον Μποτία. Σε ορισμένους πλήρωσε αποζημιώσεις. Σε άλλους χρησιμοποίησε τις επαφές του και τους πούλησε.

Ο Μάριν έφυγε με 1 εκατομμύριο ευρώ για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Τζούρτζεβιτς για την Χιχόν με 2,5 εκ., ο Ένγκελς έφυγε δανεικός, ο Οφόε πήγε στην Γάνδη, ο Ταχτσίδης μετακόμισε στη Νότιγχαμ.

Τον Γενάρη, βλέποντας ότι δεν τραβάει ο Ολυμπιακός, είχε ήδη «καθαρίσει» τον Καρσελά, τον Καπίνο, τον Εμενίκε και τον Ζντιέλαρ.

Ο Μελισσανίδης έχει τον τρόπο να κάνει ό,τι έκανε ο Μαρινάκης; Έχει τις άκρες για να πουλήσει ποδοσφαιριστές και να μην πληρώσει αποζημιώσεις; Συνήθως όταν πάει για πληρωμή αποζημιώσεων, τις περισσότερες φορές ο παίκτης που θεωρείται «ξένο» σώμα μένει στο... ράφι. Εδώ καλά - καλά τον Μάνταλο δεν μπόρεσε να δώσει στην Αραβία το περασμένο καλοκαίρι και ενώ όλα ήταν συμφωνημένα για να φύγει.

Το «ράβε-ξήλωνε» δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλες τις ομάδες. Και ειδικά όταν, διαβάζοντας τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Μελισσανίδης θέλει να περιμένει και την εξέλιξη της ομάδας του στο Κύπελλο. Εκεί δηλαδή θα βγάλει συμπέρασμα αν ο Σβάρνας, ο Χνιντ, ο Νταντσένκο, ο Λόπες, ο Κρίστισιτς, ο Αθανασιάδης, ακόμη - ακόμη και ο Μάνταλος μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την «Ένωση» την επόμενη σεζόν;

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη κλείσει τον προπονητή και είχε ήδη αποφασίσει ποιοι θα έφευγαν πολύ πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν περίμενε τους τελευταίους αγώνες για να αλλάξει άποψη ο Μαρινάκης.

Ο Μελισσανίδης που βλέπει την ομάδα του να καταρρέει, περιμένει να δει αν κάποιος κάποιος του αλλάξει την άποψη στο φινάλε της σεζόν! Δηλαδή αν τον επόμενο μήνα ο Χνιντ αρχίσει να αποδίδει καλύτερα, θα διαγράψει η διοίκηση της ΑΕΚ την... ανυπαρξία του στο υπόλοιπο της σεζόν;

Ή παίρνεις αποφάσεις πρακτικά ή μένεις στα λόγια. Τα πράγματα είναι απλά... Κι επίσης, εγγυάται κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές που θα μεταγραφούν στην ΑΕΚ, θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους ή έστω ικανοί για να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό;

Οι Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2018 πήραν Ποντένσε, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλο, Χασάν, Καμαρά, Σα. Έκανε την οικονομική υπέρβαση για τον Γιάγια Τουρέ, παρότι δεν του βγήκε ως επιλογή. Ο Μαρτίνς είδε «κάτι καλό» στον Τσιμίκα όταν έπαιζε στην Βίλεμ και γνωρίζουμε όλοι την εξέλιξή του.

Θα κάνει τόσο εύστοχες επιλογές η ΑΕΚ για να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό που θα πάει την επόμενη χρονιά με στρωμένη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή για τέταρτη σεζόν και έχοντας ξεκινήσει ήδη προεργασία σε μεταγραφικό επίπεδο;