Ολυμπιακός: Έκανε την ΑΕΚ… κομπολόι!

Ο Ολυμπιακός δίχως να «γκαζώσει» πέτυχε πέντε τέρματα εναντίον της ΑΕΚ. Αν ανέπτυσσε… ταχύτητα, πόσο θα έγραφε το «κοντέρ»; Μετέτρεψε το ματς του ΟΑΚΑ σε παιχνιδάκι στα χέρια του, λες και ήταν... κομπολόι!

Ολυμπιακός: Έκανε την ΑΕΚ… κομπολόι!

Ο Ολυμπιακός είναι μια (για να μην πούμε δύο) ταχύτητα πάνω από τους υποτιθέμενους ανταγωνιστές για τον τίτλο. Για την ακρίβεια, είναι μία κατηγορία μόνος του. Φυσικά αυτό το συμπέρασμα δεν βγήκε μετά το 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ένα 5-1 που ήρθε δίχως σπασμένα φρένα, αλλά με έναν Ολυμπιακό να παίζει τόσο… όσο! Κι εδώ λοιπόν γεννάται ένα πολύ απλό ερώτημα: Αν ο Ολυμπιακός ανέπτυσσε… ταχύτητα και πάταγε το «γκάζι» στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, πόσο θα έγραφε το «κοντέρ»;

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες λυπήθηκαν την ομάδα τους! Αυτό είναι που ενδεχομένως να πλήγωσε ακόμα περισσότερο τον εγωισμό του κόσμου της «Ένωσης» που ξέσπασε εναντίον του Μελισσανίδη και της διοίκησης. Γιατί είναι διαφορετικό να μην παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ επειδή δεν είχε την ίδια ευστοχία ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο και διαφορετικό να υπάρχει η αίσθηση ότι οι Πειραιώτες έδειξαν – κατά κάποιο τρόπο – έλεος!

Υποσυνείδητα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λογικό να ρίξουν τις στροφές, έχοντας μπροστά τους το πολύ δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Νομίζετε ότι δεν ήθελαν να γράψουν ιστορία απέναντι στην ΑΕΚ με ένα σκορ που όμοιό του δεν θα είχε ξαναέρθει στο παρελθόν;

Εμείς θεωρούμε ότι δεν λυπήθηκαν την ΑΕΚ. Απλώς, έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί κάποια στιγμή έρχεται και η κόπωση από μία μακρά περίοδο με φουλ αγώνα σε δύο σερί χρόνια! Κι επίσης, προσπάθησε ο Χιμένεθ με κάποιες αλλαγές να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα στο β’ μέρος.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν ότι έπαιζε… μόνος του! Έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν μπορεί να την σταματήσει κανένας παρά μόνο ο κακός του εαυτός.

Στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι «καθάρισε» το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, ασχέτως αν αμφισβητήθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ασχέτως αν πίστεψαν οι δύο «Δικέφαλοι» ότι μπορούσαν να ανατρέψουν το σκηνικό λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η ατάκα του Πάμπλο Γκαρσία ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο επίπεδο μετά το 1-1 της Τούμπας στα μέσα του Ιανουαρίου, θα μείνει στην ιστορία. Ένας Γκαρσία που βλέπει την ομάδα του να είναι στο -23 από την κορυφή!

Αυτό που έχει καταφέρει ο Μαρτίνς με τη βοήθεια της διοίκησης, είναι να φτιάξει μία ομάδα που παιχνίδια όπως αυτό του ΟΑΚΑ, μοιάζουν πλέον με… παιχνιδάκια στα χέρια τους, λες και έχουν κομπολόι!

Μάλιστα, βλέποντας κάποιος τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς ότι η ηπειρωτική ομάδα ήταν η… χειρότερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό στο δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Και αυτό που γράφουμε δεν έχει καμία δόση ειρωνείας, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα.