Δεν κοιτάζει τη βαθμολογία, αλλά το χορτάρι…Η μάχη των πλέι οφ και πλέι άουτ

Ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει πως είναι ο καλύτερος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και η ΑΕΚ εμφανίζει σημάδια διάλυσης. Μόνο ο ΟΦΗ χαμογέλασε, ακόμα «καίγονται» ΑΕΛ και Παναιτωλικός

Δεν κοιτάζει τη βαθμολογία, αλλά το χορτάρι…Η μάχη των πλέι οφ και πλέι άουτ

Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό είναι προφανές ότι δεν του αρκεί.

Συνέτριψε την ΑΕΚ με 1-5 μέσα στο ΟΑΚΑ δείχνοντας πως πράγματι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και θέλει να το αποδεικνύει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους σε κάθε ματς.

Η διαφορά που τον χωρίζει από τον δεύτερο Άρη είναι τεράστια, αλλά ακόμα δεν του έχει δώσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτε τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του να είναι σούπερ μαχητικοί σε κάθε παιχνίδι.

Το ίδιο άλλωστε σκοπεύουν να κάνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής…

Όσο για την ΑΕΚ εμφανίζει σημάδια διάλυσης με μια ομάδα που δεν «υπακούει» στα κελεύσματα του προπονητή της, έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ειδικά στην άμυνα και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα ψυχολογίας.

Κινδυνεύει η συνοχή της ως οργανισμού, αφού ο κόσμος της ομάδας είναι «καζάνι έτοιμο να εκραγεί»!

Ο Άρης από την άλλη πλευρά κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κράτησε τη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΠΑΟΚ.

Πλέι οφ Super League 1: Ιστορικός θρίαμβος Ολυμπιακού! - Νίκες για Άρη, ΠΑΟ (highlights, βαθμολογία)

Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση πάρα πολύ κρίσιμη για την «Ένωση».

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και μετά την ήττα της ΑΕΚ είναι στην 4η θέση προσβλέποντας στην έξοδό του στην Ευρώπη.

Ακόμα είναι νωρίς για τους «πράσινους», αλλά η νίκη αυτή τους δίνει όχι μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό «αέρα στα πανιά τους».

Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, φαίνεται πως αποκτά και ψυχολογικό πρόβλημα απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά κυρίως μπαίνει πίεση για το «πρέπει», η οποία αρχίζει να… καταπίνει τους παίκτες.

Χαμογέλασε ο ΟΦΗ!

Στα play out η 2η αγωνιστική είχε κερδισμένο τον ΟΦΗ. Κι αυτό διότι οι κρητικοί νίκησαν μετά από πάρα πολύ καιρό (2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα) και βελτίωσαν τη βαθμολογική τους θέση.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής των play out είναι ξεκάθαρο ότι τρεις ομάδες θα δώσουν… μάχη για την παραμονή τους στη Super League. ΟΦΗ, Παναιτωλικός και ΑΕΛ είναι οι τρεις που θα παλέψουν μέχρι το τέλος.

Η Λαμία με τον βαθμό που πήρε στο ματς με τον Βόλο έφτασε τους 27 και θα πρέπει να αυτοκτονήσει στο φινάλε για να μπλέξει. Από 'κει και πέρα ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανάσανε, ενώ Παναιτωλικός και Λάρισα έμειναν στο 1-1.

Λαμία, Ατρόμητος και Απόλλων δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» από τώρα την παραμονή τους και θα περιμένουν μερικές εβδομάδες ακόμα…