ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νίκη ύστερα από τρεις μήνες κρατάει την τύχη στα χέρια του! (highlights)

Ο ΟΦΗ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στη «μάχη» που δίνει για παραμονή στην κατηγορία, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κι ενώ είχε βρεθεί στο ημίχρονο πίσω στο σκορ. Τελευταία νίκη του ΟΦΗ πριν από τρεις μήνες επί της Λαμίας με 2-0. 

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νίκη ύστερα από τρεις μήνες κρατάει την τύχη στα χέρια του! (highlights)

Από την κόλαση στον παράδεισο ο ΟΦΗ. Από εκεί που βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο, κατάφερε τελικά να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο (2-1) στη «μάχη» που δίνει για να βρίσκεται και του χρόνου στα «μεγάλα σαλόνια».

Γκολ - μαχαιριά στις καθυστερήσεις του α’ μέρους

Κακό το πρώτο ημίχρονο. Αν εξαιρεθεί το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο ΟΦΗ προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με τον Γρίβα (3’) και εν συνεχεία με τον Σαρδινέρο που σούταρε σε κενή εστία και πετάχτηκε με τάκλιν από το πουθενά ο Πέερσμαν και έδιωξε σε κόρνερ (7’), στο «Γεντί Κουλέ» διεξήχθη ένα πρώτο 45λεπτο με ρεσιτάλ λαθών. Ουσιαστικά έως τις καθυστερήσεις κύλησε το παιχνίδι δίχως κάτι το αξιόλογο και τελικά ήρθε το γκολ του Παμλίδη στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου (45+2’) για να βάλει τον ΠΑΣ στη θέση του οδηγού και τον ΟΦΗ σε σοβαρούς μπελάδες!

Μπήκε φορτσάτος και τα ανέτρεψε όλα

Οι Κρητικοί δέχτηκαν γκολ στο χειρότερο χρονικό σημείο. Εντούτοις, αντί να τους πάρει από κάτω, βγήκαν με το πόδι στο γκάζι από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο και με την πίεση που άσκησαν στα πρώτα 15 λεπτά, κατάφεραν να φέρουν τα «πάνω-κάτω». Ο Σαρδινέρο με έξοχο «σκάψιμο» της μπάλας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του μοιραίου για τον ΠΑΣ, Γιάννη Κάργα και ισοφάρισε στο 52’. Στο 61’ έπειτα από εξέταση και μέσω VAR, ο Κάργας με το χέρι που έκανε εντός περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στον Σολίς να «γράψει» το 2-1 από το σημείο του πέναλτι. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να «ξυπνάει» ο ΠΑΣ, αλλά όσες φορές χρειάστηκε, ο Βάτερμαν όρθωσε το ανάστημά του και κράτησε το πολύ σημαντικό 2-1. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ξέσπασμα με κλάματα του Σολίς αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 52’ Σαρδινέρο, 61’ πέν. Σολίς - 45+2’ Παμλίδης

Κίτρινες: 24’ Παμλίδης, 41’ Λυμπεράκης, 58’ Βούρος, 65’ Νάουμετς, 92' Κάστρο.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ, Γρίβας (46’ Φερέιρα, 90’ λ.τρ. Βαφέας), Στάρτζεον (81’ Νοικοκυράκης), Σολίς (76’ λ.τρ. Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πέερσμαν, Μπρένερ (58’ Μιλιντσεάνου), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Νάουμετς), Παμλίδης.