Πώς επηρεάζεται η νέα σεζόν του Ολυμπιακού με τον τελικό Κυπέλλου στις 22 Μαϊου

Το «όχι» των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου την Δευτέρα του Πάσχα και το... ντόμινο ως προς την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Πώς επηρεάζεται η νέα σεζόν του Ολυμπιακού με τον τελικό Κυπέλλου στις 22 Μαϊου

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είπαν «όχι» στην πρόταση του Ολυμπιακού να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 3 Μαϊου αντί να γίνει στις 22 του μηνός. Κατ' επέκταση, δεν θα κερδίσουν μία παραπάνω εβδομάδα ξεκούρασης προτού ξαναρχίσουν τα βάσανα με την καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.

Οι δύο «Δικέφαλοι» επικαλέστηκαν ότι εν μέσω πλέι οφ και ενώ θα «καίγονται» για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Conference League της επόμενης περιόδου, δεν μπορούν να χαλάσουν την ηρεμία τους με έναν τελικό Κυπέλλου.

Η ουσία είναι ότι η σεζόν για τον Ολυμπιακό θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαϊου, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ήδη στον Ρέντη έχουν κάνει μία προεργασία για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Αν ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους «οδοιπορικό» από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League στις 20-21 Ιουλίου (το πιθανότερο σενάριο), τότε θα μαζευτούν στον Ρέντη γύρω στις 10-15 Ιουνίου.

Αν κατακτήσει το φετινό Champions League μία ομάδα που δεν θα κερδίσει το εισιτήριο μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος, τότε ο Ολυμπιακός αρχίζει τις επίσημες υποχρεώσεις στις 6-7 Ιουλίου στον α’ προκριματικό γύρο του Champions League και όχι στις 20-21 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της προετοιμασίας θα πάει για τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Σε όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός ότι θα λείπουν αρκετοί διεθνείς, καθώς είτε θα βρίσκονται στο Euro (π.χ. ο Πορτογάλοι), είτε θα δίνουν φιλικά αρχές Ιουνίου.

«Στριμώχνεται» πολύ το πρόγραμμα για ακόμη μία φορά, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σεζόν και με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί στο ξεκίνημα της προετοιμασίας την απουσία των διεθνών του, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν θα έχει ξεκουραστεί στο βαθμό που θα επιθυμούσε, έπειτα από δύο σερί σεζόν με φουλ αγωνιστική δράση και χωρίς διακοπή λόγω της πανδημίας.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας