Τάκης Δούμας για τη «Νέα Τούμπα»: «Έτοιμη το 2026»

Το 2026 θα είναι έτοιμη η «Νέα Τούμπα». Αυτή την εκτίμηση έκανε ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας.

Τάκης Δούμας για τη «Νέα Τούμπα»: «Έτοιμη το 2026»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "TV 100", ο Τάκης Δούμας αναφέρθηκε στα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας για την αδειοδότηση του έργου από την Πολιτεία και υποστήριξε πως το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026.

«Αυτός δεν ήταν ο σημαντικότερος σταθμός του έργου, αλλά ο προηγούμενος, πριν από 2 μήνες, με την πρώτη γνωμοδότηση του Υπουργείου, για τις τροποποιήσεις ρυμοτομίας, αλλά πλέον περιμένουμε να επιστρέψει το χωρικό σχέδιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τυπικούς λόγους και από εκεί, γύρω στα τέλη Μαΐου να φύγει για το Συμβούλιο επικρατείας και αμέσως μετά για τις υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα. Αυτό πιθανολογώ ότι θα γίνει γύρω στον Οκτώβριο

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, αλλά αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Δεν πιστεύω ότι εν μέσω χρονιάς θα φύγει από ένα γήπεδο, εάν πάρει τις άδειες για τη Νέα Τούμπα στις αρχές του 2022, θα πρέπει να είναι σε άλλο γήπεδο, για να μπορεί να γκρεμίσει το σημερινό του για να φτιάξει καινούργιο».

Σχετικά με την ανάπλαση της γειτονιάς και την δική του εκτίμηση για τα εγκαίνια της Νέας Τούμπας, είπε:

«Σημαντικό για την περιοχή είναι το χωρικό σχέδιο, θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή της Τούμπας και νομίζω ότι θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που είναι μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα. Πιθανολογώ ότι εάν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο το 2026, στα 100 χρόνια του συλλόγου».