Τι δείχνει το ιστορικό του Λαλά στο ξεκίνημά του σε Λανς και Στρασμπούρ

Όπως στον Ολυμπιακό, έτσι και με τις Λανς και Στρασμπούρ, ο Κένι Λαλά είχε ένα ξεκίνημα «αναγνωριστικού χαρακτήρα» και άρχισε να παίρνει μπρος μετά τους τρεις μήνες.

Τι δείχνει το ιστορικό του Λαλά στο ξεκίνημά του σε Λανς και Στρασμπούρ

Ο Κένι Λαλά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει όλα όσα βλέπαμε να κάνει με τη φανέλα της Στρασμπούρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον στηρίζει 100%, καθώς η εικόνα του στις προπονήσεις τον κάνει να αισιοδοξεί και να νιώθει σίγουρος ότι αν όχι στα τελειώματα της σεζόν, την επόμενη χρονιά θα είναι ο παίκτης που έκανε θραύση με τη φανέλα της ομάδας του Στρασβούργου και προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμα και κορυφαίων συλλόγων στην Αγγλία.

Τι δείχνει όμως το ιστορικό του Λαλά; Ρίχνοντας μια ματιά στο ξεκίνημά του στην Λανς και στην Στρασμπούρ θα διαπιστώσουμε ότι και στις πρώην ομάδες του είχε την ίδια αφετηρία. Όχι σπουδαία πράγματα δηλαδή, αλλά μετά από 3-4 μήνες άρχισε να παίρνει μπρος για τα καλά, έχοντας προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα.

Με την Λανς για παράδειγμα στο πρώτο τρίμηνο είχε μόλις μία ασίστ το 2015-16. Με την δε Στρασμπούρ είχε δύο το 2017-18 στο ξεκίνημά του (από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο). Και τις δύο χρονιές, ενώ είχε αποκτηθεί νωρίς το καλοκαίρι και έδωσε τα πρώτα του παιχνίδια τον Αύγουστο, άρχισε να παίρνει για τα καλά μπρος από τον Οκτώβριο και μετά.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που θέλει λίγο καιρό παραπάνω για να μπει στο «πετσί» του ρόλου. Πόσο μάλλον τώρα που για πρώτη φορά βγήκε εκτός Γαλλίας για να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει για τον Λαλά η περίοδος της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Εκεί θα είναι όλο το... ζουμί για το τι θα κάνει τη νέα αγωνιστική περίοδο και στο τεχνικό τιμ θεωρούν ότι μόνο σε καλό θα του βγει η συμμετοχή του στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα.