Γραμμένος: «Πρόοδος ότι δεν έχουμε ...μονοτονία στους πρωταθλητές!» (vid)

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, έκανε αποτίμηση της θητείας του, χαρακτηρίζοντας «κατάκτηση» την υιοθέτηση του VAR και «πρόοδο» το ότι υπήρξε ...ποικιλία στους πρωταθλητές της Super League επί των ημερών του.

Γραμμένος: «Πρόοδος ότι δεν έχουμε ...μονοτονία στους πρωταθλητές!» (vid)

Στη δημόσια τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στην ΕΡΤ3 μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος, προβαίνοντας σε αποτίμηση της θητεία των 3,5 χρόνων στην προεδρία της ΕΠΟ.

Ο προκάτοχος του Θοδωρή Ζαγοράκη εκτίμησε πως: «Θεωρώ ότι στη θητεία των 3,5 ετών το πρόσημο είναι θετικό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Το γεγονός ότι αναδείχθηκαν διαφορετικοί πρωταθλητές και δεν είχαμε μια μονοτονία, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ναι, είναι ένα βήμα προόδου. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία».

Αναφορικά με την συνεργασία του με αρχιδιαιτητές (Περέιρα και Κλάτενμπεργκ) είπε: «Συνεργάστηκα αρμονικά με τον κύριο Περέιρα και τον κύριο Κλάτενμπεργκ. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι διαρκώς βελτιούμενη και αυτό σε ένα πολύ μικρό βάθος χρόνου θα έρθει να επιβεβαιώσει όλα αυτά που λέω».

Σχετικά με τον εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδος Τζον Φαν΄τ Σιπ και το μέλλον της «γαλανόλευκης» τόνισε: «Πιστεύω ότι η Εθνική βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Δεν είναι το γεγονός αν φέρνει ή δεν φέρνει αποτελέσματα. Ξέρω πως δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, το σχέδιο και το όραμα. Δειλά δειλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Όσον αφορά την συνάντηση που είχε γίνει με τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Super League: «Δύο πράγματα συνέβησαν στην περίφημη συνάντηση με το Big-4. Το ένα ήταν ότι συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το δεύτερο ότι θα έπρεπε οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έγινε».

Για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ και το τι του είπε: «Είναι γνωστή η σχέση μου με τον Ζαγοράκη. Τον συμβούλεψα κάποια πράγματα. Κυρίως για τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ολοκλήρωσα μια θητεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε μια τοξικότητα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Υποθέτω ότι θα στεναχωρούσε τον καθένα, όχι μόνο εμένα».

Τέλος για την μη εκλογή άλλων παλαιμάχων του Euro 2004 στις πρόσφατες εκλογές: «Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό».