Η αποτυχημένη χρονιά και οι κινήσεις του «τίγρη»

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Super League και η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, 19 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τρεις βαθμούς λιγότερους από τον δεύτερο Άρη.

Η αποτυχημένη χρονιά και οι κινήσεις του «τίγρη»

Η χρονιά κάθε άλλο παρά πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί για την «Ένωση» και το κλίμα στον σύλλογο είναι βαρύ μετά τις τελευταίες αποτυχίες.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι οι φίλαθλοι ανήρτησαν πανό που ανέφερε χαρακτηριστικά «παίκτες λαχεία, στελέχη παρωδία, άλλη ΑΕΚ έταξες το 2013» και μάλιστα συνοδευόταν από την υπογραφή της Original 21.

Οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν ανεβάσει πανό και μέσα στο υπό κατασκευή γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά του ισχυρού άνδρα της ομάδας Δημήτρη Μελισσανίδη πριν από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, το οποίο έλεγε: «Σε λάθη επιμένεις, την ΑΕΚ τη μικραίνεις. Εδώ δεν είναι… Ιωνικός, τι δεν καταλαβαίνεις;». Πανό επίσης περίμενε τους παίκτες στην Κρήτη κατά την άφιξη της ομάδας για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε την απόφαση ότι πρέπει να αλλάξει τη… βιτρίνα και να προχωρήσει σε σοβαρές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και στην ΠΑΕ. Η αρχή έγινε με την απομάκρυνση του προπονητή Μάσιμο Καρέρα. Μερικές μέρες μετά τον ακολούθησε και ο Ίλια Ίβιτς ο οποίος μάλιστα χρεώθηκε την επιλογή του Ιταλού τεχνικού. Για την άκρη του πάγκου κρίθηκε ότι η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ τη θέση του Σέρβου τεχνικού διευθυντή πήρε ο Παναγιώτης Κονέ.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν περιορίστηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Μηνάς Λυσάνδρου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η πρώτη προσθήκη που έγινε στο ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν για περίπου μια δεκαετία στη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης. Ο έμπειρος παράγοντας ανέλαβε θέση στις ακαδημίες, ενώ θα είναι μέλος του σκάουτινγκ τόσο για τα τμήματα υποδομής όσο και για την πρώτη ομάδα. Προσλήφθηκε επίσης και ο Στάθης Ταυλαρίδης, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει σημαντική θέση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Στα επόμενα βήματα του Μελισσανίδη είναι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μηνά Λυσάνδρου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ θα γίνουν κι άλλες αλλαγές στην ΠΑΕ για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου η ΑΕΚ επιστρέφει στο νέο της γήπεδο και στόχος του Μελισσανίδη είναι να παρουσιαστεί δυνατή τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Φυσικά αλλαγές θα ακολουθήσουν στο τεχνικό επιτελείο αλλά και στο ρόστερ του συλλόγου και αρκετοί από τους παίκτες θα δουν την πόρτα της εξόδου, καθώς δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα στην ομάδα.

Συνοψίζοντας, όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» μία νέα ΑΕΚ τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.