Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για την προετοιμασία

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν και το θέμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι κάποια προπονητικά κέντρα που ίσως απασχολήσουν τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για την προετοιμασία

Η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία και στον Ολυμπιακό είναι λογικό να κάνουν σκέψεις και για την επόμενη. Συγκεκριμένα ένα θέμα που εξετάζουν στο μεγάλο λιμάνι έχει να κάνει με την προετοιμασία του ερχόμενου καλοκαιριού. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, αλλά από τώρα οι ομάδες κάνουν τα πλάνα τους.

Αυτή τη φορά υπάρχουν δύο θέματα που απασχολούν τους Πειραιώτες για να προχωρήσουν το ζήτημα της προετοιμασίας. Το ένα φυσικά έχει να κάνει με τα προκριματικά. Εάν ο Ολυμπιακός αποφύγει, όπως όλα δείχνουν, τον πρώτο προκριματικό και παίξει στον δεύτερο θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του στις 20-21 Ιουλίου, άρα η προετοιμασία θα αρχίσει γύρω στις 10-15 Ιουνίου. Εάν παίξει τον πρώτο προκριματικό το πρώτο ματς θα γίνει στις 6-7 Ιουλίου, άρα γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να αρχίσει πολύ νωρίς την προετοιμασία.

Στο τραπέζι έχουν πέσει τρεις χώρες στις οποίες εξετάζει προπονητικά κέντρα ο Ολυμπιακός για να κάνει την προετοιμασία του. Η μία είναι η Πολωνία που είχε πάρει και το καλοκαίρι του 2019, η άλλη είναι η Αυστρία, ενώ έχει προταθεί προπονητικό κέντρο και στη Σλοβενία.

Προεργασίες γίνονται, αλλά στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να προχωρήσουν κάτι, διότι εκτός από τα προκριματικά υπάρχει και το πρόβλημα της πανδημίας. Για παράδειγμα η Πολωνία που έχει πέσει στο τραπέζι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα μετρήσει και η πορεία της πανδημίας για το τι ακριβώς θα κάνει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Πάντως αυτή τη φορά σκοπεύει να κάνει κανονική προετοιμασία, αφού οι συνθήκες θα είναι πιο νορμάλ.