Χιμένεθ: «Βελτιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την εθνική μας ομάδα και τόνισε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διαρκώς βελτιώνεται.

Χιμένεθ: «Βελτιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Η εθνική Ελλάδας θα βρει απέναντι της την Ισπανία στα προκριματικά του Μουντιάλ και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τη βελτίωση που έχει διαπιστώσει ότι παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε στη Nova:

«Αρχικά να πω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπω πως συνεχίζει να βελτιώνεται. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη φύση του είναι ανταγωνιστικός. Κάθε φορά αποκτά όλο και περισσότερες επαγγελματικές συνήθειες. Φροντίζει τον εαυτό του και ζει για το ποδόσφαιρο.

Η Ισπανία εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να το περνάει αυτό μέσα από τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες. Έχει ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο είναι διαφορετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες. Αφού κατέκτησε το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως σε όλα πράγματα, χρειάστηκε χρόνο λόγω του ότι κάποιοι παίκτες έπρεπε να αποσυρθούν.

Η Ισπανία έχει ξεκάθαρα στο μυαλό της τι θέλει και ο Λούις Ενρίκε αναζητεί ποδοσφαιριστές με αυτού του είδους το προφίλ. Αυτό είναι ένα όνειρο για κάθε προπονητή, όταν είσαι στην Εθνική Ισπανίας και έχεις στη διάθεσή του να επιλέξεις τέτοιους παίκτες χωρίς να πρέπει να πληρώσεις, είναι ένα όνειρο.

Σίγουρα θα χρειαστεί λίγη υπομονή γιατί μετά την αποχώρηση των Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Αλόνσο, Βίγια, Κασίγιας και πολλοί ακόμα, είναι λογικό να χρειάζεται κάποιος χρόνος, αλλά γνωρίζω ότι είναι στο σωστό δρόμο και δουλεύουν πάνω σε αυτόν».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας