Οι τερματοφύλακες που σκόραραν στη χώρα μας! (vids)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι το πρόσωπο της πρεμιέρας των play off με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό και έγραψε το 2-2 στο τέλος της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Δεν είναι βέβαια ο πρώτος κίπερ που σκοράρει στη χώρα μας.

Οι τερματοφύλακες που σκόραραν στη χώρα μας! (vids)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δέχτηκε για πρώτη φορά δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό και χρίστηκε σκόρερ στις καθυστερήσεις για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε αντιμετωπίσει οκτώ φορές στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό μέχρι αυτή την Κυριακή. Μια με τον Πανιώνιο, δύο με τη Λαμία και πέντε με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μπορεί να είχε ποικιλία αποτελεσμάτων, δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, αλλά είχε να το περηφανεύεται ότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός δεν του είχε βάλει ποτέ πάνω από ένα γκολ.

Αστέρας - Παναθηναϊκός 2-2: Το σκισμένο μπουφάν του Παπαδόπουλου από τη σύρραξη στη φυσούνα (pics)

Η παράδοση όμως χάλασε πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσει! Ο Μακέντα τον νίκησε δύο φορές σε διάστημα 100 δευτερολέπτων!

Ο 31 ετών τερματοφύλακας στο ένατο παιχνίδι της καριέρας του απέναντι στον Παναθηναϊκό έχασε το καλό σερί του.

Και όμως το παιχνίδι αυτό δεν θα του θυμίζει καθόλου τα δύο γκολ που δέχτηκε. Και αυτό γιατί στις καθυστερήσεις έγινε μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League που προωθείται στην αντίπαλη περιοχή στο τέλος ενός αγώνα και σκοράρει.

Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μικραίνουν τον σύλλογο» (vid)

Ισοφάρισε σε 2-2, έδωσε απάντηση στα δύο γκολ που δέχτηκε και κράτησε τον Αστέρα κοντά στον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Κάτι ανάλογο είχε πετύχει πριν από 20 χρόνια και κάτι ο Αριάν Μπεκιάι. Ήταν στις 11 Φεβρουαρίου 2001 και στο Ηράκλειο ο Πανηλειακός προηγείται 2-1 του ΟΦΗ.

Στις καθυστερήσεις ο Μπεκιάι βγαίνει μπροστά σε ένα φάουλ που έχει κερδίσει ο ΟΦΗ από τα δεξιά. Εκτελεί ο Άγγελος Διγκόζης και ο Αλβανός διεθνής με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 2-2.

Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά ως τώρα, που συνέβαινε αυτό. Το επανέλαβε μόνο ο Παπαδόπουλος τώρα, με μοναδική διαφορά ότι το έκανε με δεξί σουτ.

Βέβαια τερματοφύλακες έχουν σκοράρει και άλλες φορές, αλλά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Όπως βέβαια με εκτέλεση πέναλτι, που συνήθιζε για δύο σεζόν ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο Νίκος έχει πετύχει έξι γκολ, τα πέντε με πέναλτι και το έκτο μετά από απόκρουση τερματοφύλακα σε πέναλτι. Αυτό βέβαια αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας του πέναλτι, αν και πιστώνεται με σουτ, και αποτελεί μια άλλη περίπτωση από αυτή των Μπεκιάι και Παπαδόπουλου.

Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός 2-2: Ο… σούπερμαν Παπαδόπουλος ισοφάρισε στο 97'! (highlights)

Επίσης μια ακόμα ιδιαίτερη και διαφορετική περίπτωση είναι το τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, Γεράσιμου Σαρρή. Αυτός σκόραρε στις 11 Ιουνίου 1972 στον αγώνα Απόλλων - Ολυμπιακός Βόλου 4-1, αλλά είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα για να παίξει σαν παίκτης γηπέδου.

Στο συγκεκριμένο δεν λογίζεται σαν τερματοφύλακας, αφού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δημήτρης Καραΐσκος.

Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις ανάλογες με του Παπαδόπουλου σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Όπως στην Β' κατηγορία ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ με κεφαλιά για την ΑΕΛ σε παιχνίδι με την Παναχαϊκή, ο Μιχάλης Παγούδης με βολέ από τέρμα σε τέρμα για τον Εθνικό και με τον ίδιο τρόπο ο Μανώλης για τον Πανελευσινιακό.

Ακόμα ο Δημήτρης Τσουκαλάς στον αγώνα ΑΕ Γιάννινα - Ανδρούτσος Γραβιάς για την Γ' Εθνική, είχε ισοφαρίσει με χτύπημα φάουλ!

Πηγή: www.slgr.gr