Ολυμπιακός: Νίκησε τον Άρη και κέρδισε τον Σα

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε πολλές δυσκολίες στο παιχνίδι με τον Άρη και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη. Αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι βρήκε ξανά τον Ζοσέ Σα.

Ολυμπιακός: Νίκησε τον Άρη και κέρδισε τον Σα

Την Πέμπτη το βράδυ ο Ολυμπιακός τα έβαλε με ένα θηρίο και με όλα τα προγνωστικά να είναι εις βάρος του. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για το ακατόρθωτο κόντρα στην Άρσεναλ και τελικά κατάφερε να πάρει το διπλό, το οποίο μπορεί να μην είχε αντίκρισμα, αλλά του έδωσε δύναμη για τη συνέχεια.

Μετά από μία τόσο κουραστική βραδιά ο Ολυμπιακός έπρεπε να τα σβήσει όλα, να βρει τη δύναμη και να μπει στο γήπεδο να παίξει κόντρα στον Άρη. Μπήκε καλά στο ματς, είχε ένταση και τον έλεγχο του αγώνα, έφτιαχνε φάσεις και έδειχνε ότι το ματς είναι στα χέρια του. Η αποβολή του Κένι Λαλά άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και το σκηνικό διαμορφώθηκε διαφορετικά στη συνέχεια.

Ο Άρης που είναι μία ποιοτική ομάδα του έβαλε δύσκολα του Ολυμπιακού, τον πίεσε, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν φλύαρος. Στο τέλος οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" και με όλες τις συνθήκες να είναι εις βάρος τους κατάφεραν και έβαλαν άλλους τρεις βαθμούς στο… σακούλι του. Από το ματς με τον Άρη, όμως, εκείνο που θα κρατούσαμε είναι την εικόνα του Ζοσέ Σα.

Μίλησε και ο Πέδρο Μαρτίνς για τον 28χρονο τερματοφύλακα επισημαίνοντας ότι πέρασε μία κακή φάση. Για να πάρει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Άρη χρειαζόταν και τον τερματοφύλακα του. Πέρασε μία δύσκολη περίοδο, αλλά για δεύτερο σερί ματς έδειξε ότι βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Ο Σα και στο Λονδίνο ήταν καλός και με τον Άρη πολύ καλός και καθοριστικός προκειμένου να έρθει το "τρίποντο".

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμίσουμε το πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτή την ιστορία. Γιατί ένας προπονητής θα πρέπει να διαχειριστεί και τέτοιες καταστάσεις και ο 50χρονος κόουτς το έκανε με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας ξανά τον Σα.

ΥΓ.: Το θέμα με τον Ματιέ Βαλμπουενά δεν τελείωσε τώρα. Ο Γάλλος έχει μιλήσει ο ίδιος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εδώ κι αρκετό καιρό. Πριν καν την ρεβάνς με τον Άρη για το Κύπελλο. Είναι ένα ζήτημα που έχει λήξει πολύ καιρό για τον Ολυμπιακό με τους δύο άνδρες να τα έχουν βρει οι δυο τους και με τον πρόεδρο των Πειραιωτών να του εκφράζει τη στήριξη του προς το πρόσωπο του.