Ο Μαρτίνς για τον Μπα, τον Άρη και την Άρσεναλ

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την αποβολή του Ουσεϊνού Μπα στο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και για το νέο σύστημα που εφάρμοσε στον αγώνα του Λονδίνου.

Ο Μαρτίνς για τον Μπα, τον Άρη και την Άρσεναλ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και μίλησε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και πως έχει επηρεάσει αυτός την ομάδα του Πειραιά. Αναφέρθηκε ακόμα στο παιχνίδι με τον Άρη στο σύστημα με τους τρεις στόπερ και φυσικά στον Ουσεϊνού Μπα.

Αναλυτικά ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε:

Για τον τρόπο που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός: Δεν μπορώ να πω ότι θα αδειάσουν οι ποδοσφαιριστές μου. Μας έχει δώσει περισσότερη δύναμη το παιχνίδι στο Λονδίνο γιατί δείξαμε ότι διαχειριστήκαμε πολύ καλά το πρώτο παιχνίδι. Η ανάκαμψη μετά το πρώτο παιχνίδι μας έχει δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Φυσικά υπάρχει κούραση και πρόκειται για έναν νέο κύκλο παιχνιδιών, όμως μας έχει δώσει δύναμη το ματς με την Άρσεναλ.

Για τα συστήματα: Νομίζω ότι αυτό το σύστημα δεν το έχετε δει πολλές φορές γιατί δεν το έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Το δουλέψαμε για μία ημέρα και το χρησιμοποιήσαμε στον αγώνα. Μπορεί να το δείτε στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να το δουλέψουμε στην προπόνηση. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δουλεύει διάφορα συστήματα, αλλά το συγκεκριμένο δεν είχε χρειαστεί. Οι απαιτήσεις του αγώνα όμως μας ανάγκασε να το χρησιμοποιήσουμε γιατί θα μας βοηθούσε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Στόχος μας ήταν ο Ανδρούτσος και ο Όλεγκ να ανέβουν σαν εξτρέμ. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε αυτό το σύστημα, διότι χρειαζόμασταν επιθετική λειτουργία.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: Ένα παιχνίδι απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας έχει αξία. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ο Μάντζιος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που βάζει δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους και δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί αντιμετωπίζουμε μία ποιοτική ομάδα για να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα του πρωταθλήματος.

Για το θέμα του Μπα: Αυτή η συζήτηση θα γίνει ανάμεσα μας και θα είναι ιδιωτική. Θα θέλαμε να έχουμε πολλούς παίκτες σαν τον Μπα, επαγγελματίες και με αγωνιστικό πνεύμα που βρίσκεται πάντα παρών είτε είναι τραυματίας, είτε όχι. Φωνάζει πάντα "παρών" και ξεσηκώνει τους υπόλοιπους παίκτες και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και θα θέλαμε όλοι να είναι τόσο καλοί επαγγελματίες όσο αυτός. Αυτό το περιστατικό ήταν ατυχές και αδικεί τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Φυσικά δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί είναι κάτι που στερεί από τον ίδιο τις ικανότητες του. Ο Μπα δυσκολεύτηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο γιατί ήταν κρύος. Έχει τόσο έντονο αγωνιστικό πνεύμα που τον κάνει να έχει αυτή τη θέληση και την επιθυμία να βοηθάει την ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ένα πάρα πολύ καλό παιδί και καλός αθλητής. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να το καταλογίσουμε τίποτα γιατί στην πορεία του μας έχει δείξει ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας