ΠΑΟΚ: Η γαλανόλευκη, επετειακή, φανέλα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

Ο ΠΑΟΚ λανσάρει τη γαλανόλευκη εμφάνιση του η οποία είναι εμπνευσμένη από την επικείμενη επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και περιέχει του στίχους του Εθνικού μας Ύμνου! 

ΠΑΟΚ: Η γαλανόλευκη, επετειακή, φανέλα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

Ενόψει της επετείου του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης η οποία την φετινή χρονιά συμπληρώνει 200 χρόνια από την κήρυξη της, ο ΠΑΟΚ τιμά το γεγονός λανσάροντας για πρώτη φορά μια γαλανόλευκη εμφάνιση εμπνευσμένη από τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Μάλιστα στην φανέλα της επετειακής εμφάνισης υπάρχουν κι οι στίχοι του Εθνικού μας Ύμνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δικεφάλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο ΠΑΟΚ φοράει την επετειακή μπλε φανέλα στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Όποιος ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Με τη φετινή επέτειο της συμπλήρωσης δύο αιώνων από την ελληνική Επανάσταση, σε όλους τους απανταχού Έλληνες δεν μπορούν παρά να ξυπνούν μνήμες από τους ανθρώπους εκείνους που θυσίασαν το αίμα τους για την πατρίδα, υψώνοντας περήφανα στον ουρανό το λάβαρο της ελευθερίας.

Η αγάπη για την πατρίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ίδιας της ιστορίας του συλλόγου μας. Ένα προσφυγικό σωματείο που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που δεν ήθελαν να ξεχάσουν τις ρίζες τους, αναγνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να τιμάς το ένδοξο παρελθόν σου.

Γι’ αυτό τον λόγο, σε μια ιστορικής σημασίας συμβολική κίνηση, ο ΠΑΟΚ υποκλίνεται σε όλους τους ήρωες του 1821 και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατεβαίνει να αγωνιστεί στο γήπεδο φορώντας περήφανος τα μπλε χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Η επετειακή μπλε φανέλα του ΠΑΟΚ, που συνεργασία με την MACRON ξεκίνησε να σχεδιάζεται το περασμένο καλοκαίρι φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να θυμίσει σε όλους τους Έλληνες τι είναι ικανοί να καταφέρουν όταν μάχονται για κάτι τόσο πολύτιμο όπως η ελευθερία.

Η φανέλα είναι σχεδιασμένη στις αποχρώσεις του μπλε, σε συνδυασμό με οριζόντιες λεπτές γραμμές, εμπνευσμένη από τα χρώματα και τον ιερό συμβολισμό της ελληνικής σημαίας.

Ωστόσο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την συμβολική της ταυτότητα αποτελούν τόσο η ελληνική σημαία ψηλά στο πίσω μέρος, όσο και η φάσα που είναι ραμμένη ακριβώς κάτω από τη φανέλα, φέροντας τους δύο πρώτους στίχους του εθνικού μας ύμνου…

Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι,

τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,

σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,

ποὺ μὲ βία μετράει τὴν γῆ".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας