Το «καπάρο» του Άρη και το «κάρο» του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της SuperLeague.

Το «καπάρο» του Άρη και το «κάρο» του ΠΑΟΚ

Η αυλαία της κανονικής περιόδου έπεσε χθες με κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Βόλος ταπείνωσε 1-0 την ΑΕΚ, ο ταλαιπωρημένος Παναθηναϊκός «καρπάζωσε» 2-1 τον ΠΑΟΚ, ο εντυπωσιακός ΠΑΣ έσπασε 0-1 το αήττητο σερί του Αστέρα. Και βέβαια, ο Άρης καπάρωσε τη 2η θέση. Με τη σημερινή κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, όπου θα κριθούν πολλά, εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή που έχει ήδη απονεμηθεί στον Ολυμπιακό.

Από του Αγίου Βαλεντίνου είχε να νικήσει ο Παναθηναϊκός και τα κατάφερε χθες, τελευταία Κυριακή των Αποκριών, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ. Έχοντας βρεθεί στην πόρτα της εξόδου, ο Λάζλο Μπόλονι ανακάτεψε την τράπουλα και έβγαλε άσους: τον πρώτο στο πρόσωπο του Μακέντα που ξεκίνησε μετά από καιρό βασικός και -κόντρα στη ροή του αγώνα- σκόραρε το 1-0. Τους άλλους στα πρόσωπα των Ιωαννίδη, Καρλίτος, Ενγκμπαγκοτό, που ήρθαν από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο και συνδυάστηκαν για το 2-0.

Με τη νίκη αυτή ο Ρουμάνος ενίσχυσε την καρέκλα του και έκανε εκείνη του Πάμπλο Γκαρσία να τρίζει πια για τα καλά. Ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ήταν για άλλη μια φορά «μασκαράς». Όπως συνηθίζει, εκεί που έδειχνε αφεντικό του ματς, δέχθηκε ένα γκολ από το πουθενά και μετά έτρεχε και δεν προλάβαινε. Μείωσε στο τέλος με τον Κρμέντσικ και για μια στιγμή πίστεψε ότι θα μπορούσε να φτάσει στο 2-2, όπως την προηγούμενη Κυριακή με τον Άρη, αλλά κάθε μέρα δεν είναι του Άι… Ίνγκασον.

Ο Ολυμπιακός δεν λυπήθηκε την ΑΕΛ. Τη «φιλοδώρησε» με τρία γκολ (1-3) στο Αλκαζάρ, τελειώνοντας εμφατικά την κανονική περίοδο. Με τα τρία χθεσινά έφτασε τα 64 γκολ στη σεζόν και ο Ελ Αραμπί τα 19, όντας μακράν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τρία γκολ έβαλε ο Ολυμπιακός, τρεις ανακοινώσεις έβγαλε η ΑΕΛ. Όμως με τα λόγια προκοπή δεν γίνεται. Θα χρειαστεί ένα θαύμα στα πλέι άουτ για να αποφύγει τον υποβιβασμό η ομάδα της Λάρισας.

Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το δικό του θαύμα στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Μαρτίνς ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στον Σα, δείχνοντας ότι με τον Πορτογάλο θα πορευτεί και στον επαναληπτικό της φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Αν υπάρχει ένα μελανό σημείο από τον περίπατο στον κάμπο, είναι ο τραυματισμός του πολύτιμου -όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί τη φετινή σεζόν- Χασάν.

Ο Μίλος Ντέλετιτς «τα έκανε μύλο» στον αγώνα με τον Ατρόμητο, χάνοντας το πέναλτι που θα μπορούσε να δώσει στη Λαμία το τρίποντο. Από «ωραίος», καθώς είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα το νικητήριο γκολ επί της ΑΕΛ, έγινε μέσα σε τέσσερις μέρες… μοιραίος. Τα έχει όμως αυτά το ποδόσφαιρο, για αυτό και είναι ο «βασιλιάς των σπορ». Το κακό (0-0) εντέλει δεν ήταν μεγάλο για τη Λαμία, δεδομένων των απωλειών που είχαν οι Παναιτωλικός, ΟΦΗ και ΑΕΛ.

Ο Άρης θυμήθηκε το αγαπημένο του σκορ (1-0) στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που είχε νέο προπονητή, τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει (1997) το τελευταίο διπλό της κρητικής ομάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αλλά εκείνος ο ΟΦΗ δεν είχε καμιά σχέση με τον σημερινό, που στη Θεσσαλονίκη υπέστη τη 10η διαδοχική ήττα του. Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε δώρο γενεθλίων (πρόσφατα έκλεισε τα 33 του χρόνια) στον εαυτό του το δεύτερο φετινό του γκολ, που ωστόσο δεν το χάρηκε, αφού στο 22’ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού πρώτα «έσπασε» τα δοκάρια, στο τέλος έσπασε και το αήττητο σερί του Αστέρα που είχε φτάσει στα δέκα ματς. Η αλλαγή του Γιαννίκη έπιασε τόπο, καθώς ο Αργεντινός Μπρένερ ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ της νίκης πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Βόλος έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ. Μετά τη νίκη του στο Κύπελλο πριν από δέκα μέρες πήρε άλλη μία χθες, με το ίδιο σκορ (1-0), για το πρωτάθλημα. Μια νίκη που του έδωσε την 7η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των πλέι άουτ. Με το γκολ που πέτυχε ο Τάσος Δουβίκας έφτασε τα 10, πλουτίζοντας την προίκα του ενόψει του καλοκαιρινού «γάμου» του.

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε (1-0) το ματς με τον Παναιτωλικό και έχασε τον προπονητή του, τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος ακολούθησε τον συνεργάτη του, Γιώργο Κασναφέρη, στην έξοδο. Ο Παναιτωλικός με δύο γκολ όλα κι όλα εκτός έδρας δεν κατάφερε να τα αβγατίσει στη Ριζούπολη και έτσι έμεινε με τη ρετσινιά της μοναδικής ομάδας δίχως εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.