Super League: Η μάχη για την παραμονή – Η κλήρωση και η βαθμολογία των πλέι άουτ

Κανονική περίοδος τέλος για την Super League και η «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία τώρα ξεκινά. Τι ισχύει με τις έδρες των οκτώ ομάδων που μετέχουν στα πλέι άουτ. Ο απευθείας υποβιβασμός και το μπαράζ για τη σωτηρία... 

Super League: Η μάχη για την παραμονή – Η κλήρωση και η βαθμολογία των πλέι άουτ

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου δίνει τη σκυτάλη στα πλέι οφ και πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα (15/3, 18.30).

Στα πλέι άουτ υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα πλέι οφ. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα διεξαχθούν συνολικά 7 αγωνιστικές. Τα παιχνίδια δηλαδή θα είναι μονά και όχι διπλά. Δεν θα έχουμε δύο γύρους.

Οι οκτώ (8) ομάδες που μετέχουν στα πλέι άουτ είναι οι Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Παναιτωλικός, ΟΦΗ και ΑΕΛ. Θα μπουν όλες με τους βαθμούς που κέρδισαν στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος αλλά οι τέσσερις πρώτες θα έχουν ένα πλεονέκτημα.

Οι Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης που τερμάτισαν από τη θέση 7 έως και 10, θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους στα πλέι άουτ και τρία εκτός.

Super League: Η μάχη των πλέι οφ - Κλήρωση, βαθμολογία

Αντίθετα, οι Λαμία, Παναιτωλικός, ΟΦΗ και ΑΕΛ θα δώσουν τέσσερα ματς μακριά από την έδρα τους και τρία εντός.

Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι αυτά, αφού τα πάντα θα κριθούν στην κλήρωση που όπως είπαμε είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Καθαρά Δευτέρα (15/3, 18.30).

Θυμίζουμε πως υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος μετά και το τέλος των πλέι άουτ. Ο προτελευταίος, μετά φυσικά το τέλος των 7 αγωνιστικών των πλέι άουτ, θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ