Χιμένεθ: «Καλοδουλεμένη ομάδα ο Βόλος, έχει λαμπρό μέλλον ο Μιτάι» (vid)

Δηλώσεις στη NOVA παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ με αφορμή το εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με το Βόλο (14/3, 19:00).

Χιμένεθ: «Καλοδουλεμένη ομάδα ο Βόλος, έχει λαμπρό μέλλον ο Μιτάι» (vid)

Στην έδρα του Βόλου θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο της Super League 1 η ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Απών από την αποστολή με Βόλο ο Μπακάκης

Με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής (14/3, 19:00), ο Μανόλο Χιμένεθ παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» εκθείασε τους Θεσσαλούς και τον προπονητή τους, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά στους Λόπες και Μιτάι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη δουλειά που έκανε αυτή τη βδομάδα: «Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στο να ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματά μας και να διορθώσουμε τα ελαττώματα. Δεν έχουμε αυξήσει την ένταση γιατί δεν θέλουμε να ρισκάρουμε οποιοδήποτε τραυματισμό. Ήταν πολύ καλό για τους παίκτες που παίζανε πολλά ματς να ξεκουραστούν αρκετά αυτές τις μέρες. Μια προπόνηση που ελέγχαμε πολύ χωρίς να επιβαρύνουμε τους παίκτες και τίποτε άλλο».

Για το πως περιμένει το ματς με τον Βόλο: «Όταν παίζουν κάποιες ομάδες με μεγαλύτερες παίζουν με μεγαλύτερη ένταση, με κίνητρο και συγκέντρωση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, κάτι που δεν κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη, με παίκτες που δουλεύουν σε μεγάλη ένταση και διαθέτουν αρκετά μεγάλη ποιότητα».

Για τον προπονητή του Βόλου: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Τον γνωρίζω που δούλευε στις ακαδημίες, μετά σαν δεύτερος προπονητής στη Χετάφε. Βρέθηκε κοντά σε μεγάλους προπονητές. Του αρέσει να δουλεύει πολύ, ζει για το ποδόσφαιρο, φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια, του αρέσει το ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου, κάνει καλή ανάλυση των αντιπάλων και είναι ένας αξιόλογος προπονητής που τα πηγαίνει τώρα μόνος του πολύ καλά».

Για το πως νιώθει ότι έχουν επιστρέψει παίκτες σε σχέση με το προηγούμενο ματς: «Δεν έχουμε τον Λόπες που κατά την άποψή μου κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο, μετά τις αμφιβολίες που είχε δημιουργήσει στον πρώτο γύρο. Επέστρεψε ο Μιτάι, είναι θετικό ότι επιστρέφουν παίκτες. Συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες απουσίες. Ο Μιτάι έχει επιστρέψει, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά έχει επιστρέψει υγιής ιατρικά. Πρέπει να δούμε σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται και να δούμε κατά πόσο μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Με την απουσία του Λόπες, αυτό που υποχρεωνόμαστε είναι είτε να χρησιμοποιήσουμε τον Μιτάι είτε να σκεφτούμε μια άλλη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας».

Για το αν οφείλεται ο ίδιος ο Χιμένεθ για τη βελτίωση του Λόπες: «Νομίζω ότι ίσως έχει ένα έξτρα κίνητρο ο Λόπες από τη δική μου παρουσία. Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, αλλά ό,τι γίνεται οφείλεται στον ίδιο. Χαίρομαι που υπάρχει μια σχέση με κάποιους παίκτες που γνώριζα από το παρελθόν. Δυστυχώς δεν μπορώ να υπολογίζω στον Γαλανόπουλο, στον Σιμόες, στον Τσιγκρίνσκι. Ο Μπακάκης που έπαιξε πολλά παιχνίδια από τη στιγμή που ήρθα και αυτός έχει βελτιωθεί και είναι εμφανές. Τώρα είναι μια απουσία καθώς δεν μπορεί να συμμετέχει στο 100%. Ο Σβάρνας έχει βοηθήσει και έχει δείξει ότι μπορεί να τον υπολογίζω. Είναι πάρα πολλοί παίκτες από αυτούς που γνώριζα οι οποίοι έχουν κίνητρο και έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Επίσης είμαι χαρούμενους για παίκτες που δεν γνώριζα, όπως ο Μιτάι, που έχει λαμπρό μέλλον, ο Λάτσι επίσης είναι ένας παίκτης που δουλεύει καθημερινά για να βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να κοστίσουν βαθμούς στην ομάδα. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά και την αγωνιστική συμπεριφορά των παιδιών και όλοι θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Χριστόπουλο και Κοσίδη: «Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με αποζημίωση ή ανταμοιβή, αυτό το κερδίζεις μέσα από τις προπονήσεις. Το να παίξει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής δεν αποτελεί ένα μετάλλιο για τον προπονητή. Είναι ένα μετάλλιο που αξίζει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές γιατί αν σκεφτούμε τα τρία – τέσσερα τελευταία ματς ο πάγκος της ομάδας αποτελείται κυρίως από παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να τους δώσω χρόνο συμμετοχής γιατί τα παιδιά πραγματικά το αξίζουν με τη δουλειά στις προπονήσεις, αλλά μπερδεύτηκα λίγο με τα λεπτά των καθυστερήσεων. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι όπου έβαλα έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε μόνο ένα λεπτό και θύμωσε ο κόσμος με αυτό, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε το ποδόσφαιρο από το πρώτο σφύριγμα μέχρι το τελευταίο γιατί όλα είναι πάρα πολύ σημαντικά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας