Αντώνης Μαυρέας για ΠΑΟΚ: «Παναγία μου, τι είναι αυτό το πράγμα;»

Ο Αντώνης Μαυρέας μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ, το ντέρμπι που πέρασε με τον Άρη και το επεισόδιο με τον Πασχαλάκη. 

Αντώνης Μαυρέας για ΠΑΟΚ: «Παναγία μου, τι είναι αυτό το πράγμα;»

Ο παλαίμαχος άσος, Αντώνης Μαυρέας μίλησε στο Metropolis 95,5.

Για το πώς μπορεί να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ τη δυσκολία με τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων:

«ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο, χωρίς γεμάτη Τούμπα… Εμείς νιώθαμε σαν μικρομεσαία ομάδα. Όταν ήταν γεμάτη ήταν υπερδύναμη. Ήταν η ώθησή μας. Δεν είχαμε διανοηθεί ποτέ να μην είναι γεμάτο το γήπεδο. Η Τούμπα γέμιζε. Ξεκινάω με κάτι άλλο. Περάσαμε δύσκολες εποχές, δεν διανοηθήκαμε ποτέ να αντιδράσουμε προς την κερκίδα. Έχω στενοχωρηθεί με τον Πασχαλάκη. Τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Για το αν είχε βιώσει και ο ίδιος προσωπικά:

«Όχι. Έμπαινα και κατέθετα την ψυχή μου. Ποτέ δεν αντέδρασα στην πίεση της κερκίδας. Είναι επαγγελματίας ο Πασχαλάκης. Μ’ αυτά τα αποτελέσματα, αν ήταν γεμάτη η Τούμπα, τι θα γινότανε; Να φέρνεις 2-2 στην κακή μας μέρα μ’ αυτό τον κακό Άρη; Δεν αντιδράς. Ο κόσμος έχει δίκιο. Να αντιδράσω σ’ αυτό τον κόσμο που μ’ αγαπάει, που με λατρεύει; Επαγγελματίας είσαι. Περνάει μια δύσκολη στιγμή η ομάδα. Να σκύψουμε το κεφάλι να δούμε πως θα το περάσουμε. Θέλει αγάπη και ηρεμία η ομάδα. Σεβασμό. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο για να ανακάμψει η ομάδα. Δεν αξίζει αυτό σε αυτή η ομάδα, δεν αξίζει στον κόσμο, δεν αξίζει στον Σαββίδη».

Για το αν αποτελεί ευθύνη των παικτών:

«Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚ χωρίς πίεση. Δεν γίνεται αυτό. Καταθέταμε την ψυχή μας εμείς. Πήγα στην Τρίπολη. Έφευγα κι έλεγα: "Τί βλέπω; Τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων 10 ετών. Παναγία μου τί είναι αυτό το πράγμα;"».

Για το τι γίνεται και δεν αποδίδουν οι ποδοσφαιριστές:

«Μπορεί να μην μπορούν. Ποιος τους επέλεξε; Μέχρι εκεί φτάνουν μερικά παιδιά. Ποιος επέλεξε να τους δώσει 600-700.000 δεν το γνωρίζω. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχω δει τέτοιον ΠΑΟΚ».

Για το αν μπορεί να αποτελέσουν ηλεκτροσοκ τέτοιες καταστάσεις:

«Δεν θεωρώ άσχημο το ρόστερ. Όχι για πρώτη θέση. Αυτή είναι η αλήθεια. Για εμένα ο Άρης ήταν κακός. Έχει κάνει αξιόλογη πορεία και είναι καλά δουλεμένη ομάδα. Ο πλέον κακός ΠΑΟΚ δεν έχασε από τον Άρη. Υπάρχει χρόνος να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, να κατεβάσουμε τα κεφάλια, να δούμε τη 2η θέση. Να τελειώσει η σεζόν και ο Πάμπλο Γκαρσία έχει μερίδιο, αλλά δεν έχει κιόλας μεγάλο μερίδιο γιατί δεν έκανε σχεδιασμό, δεν έφτιαξε την ομάδα. Έχει ελαφρυντικά και πρέπει να λέμε την αλήθεια. Σ’ αυτή τη στιγμή απ’ όλους για 2η θέση και τελικό Κυπέλλου είμαστε καλύτεροι από τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το αν έμπαινε στα αποδυτήρια να μιλήσει στους παίκτες τι θα έλεγε:

«Οι εποχές έχουν αλλάξει. Τι μπορούμε να περισώσουμε; Πώς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας; Έχουμε θυμό από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Δεν μπορεί να παίζει μόνο η φανέλα κάποιες στιγμές. Δεν γίνεται να παίζουν 4 εναντίον 11. Ο Τσιγγάρας είναι ο καλύτερός μας παίκτης στην Τρίπολη; Ένα παιδί 19 ετών. Ήμουν πίσω από τον Γκαρσία και να του φωνάζει να πάρει πρωτοβουλία, πρώτο ρόλο και μετά ο Βιειρίνια στα 35. Από εκεί και πέρα, ένα χάος. Και περισσότερο πάθος».

Για το αν ο Άρης ήταν κακός στην Τούμπα:

«Ναι, για εμένα ήταν κακός. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν υποφερτός. Στο δεύτερο ημίχρονο και από τη στιγμή που μπήκε το 2ο γκολ ήταν πολύ κακός ο Άρης. Αυτή η μπάλα που έπαιξε στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό στο 1-1, ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του μέσα στην Τούμπα με τέτοιον ΠΑΟΚ».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς. Να πάρει ψυχολογία η ομάδα και να δει πως θα μπει στα πλέι οφ. Βγάζω λίγο αγανάκτηση. ΠΑΟΚ χωρίς ψυχή, χωρίς άντερα, δεν υπάρχει. Ποτέ δεν γυρίζεις και αντιδράς στον κόσμο. Κατεβάζεις κεφάλι και μπαίνεις στα αποδυτήρια. Ο κόσμος είναι κουρασμένος».