Μάντζιος: «Θέλουμε τη δεύτερη θέση»

Ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ την Κυριακή (14/3, 19.00 και ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του είναι η δεύτερη θέση.

Μάντζιος: «Θέλουμε τη δεύτερη θέση»

Ο Άκης Μάντζιος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και είπε ορθά – κοφτά ότι ο στόχος του Άρη δεν είναι άλλος από το να βγει δεύτερος στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova, με αφορμή το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Κυριακή (14/3, 19.00).

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης μετά τα τρία παιχνίδια μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα: «Είμαστε καλύτερα όσον αφορά την κόπωση, πηγαίνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ χωρίς ενδιάμεση αγωνιστική. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Για το τι άλλαξε στην εικόνα του Άρη από το 0-2 και έπειτα στον αγώνα της Τούμπας: «Και πριν το ματς με είχατε ρωτήσει αν η ομάδα θα καταφέρει ψυχολογικά να ανταπεξέλθει από το ματς με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που εξελίχθηκε. Είχα πει πως ο μόνος μου ενδοιασμός και ανησυχία ήταν η κόπωση της ομάδας. Θεωρώ σε μεγάλο βαθμό φάνηκε η κόπωσή μας καθότι τα τελευταία 10-15 λεπτά δεν είχαμε καθόλου κατοχή μπάλας, αμυνόμασταν συνέχεια χωρίς ο αντίπαλος να καταφέρει να μας κάνει φάσεις. Όλο αυτό μας ανάγκασε να διαφοροποιήσουμε την ομάδα μας να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές κάτι που σε άλλη περίπτωση δεν θα γινόταν».
Για το πως είναι η κατάσταση της ομάδας, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά: «Υπάρχει κόπωση, αλλά πλέον πάμε σε ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα, οπότε έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ψυχολογικά ήταν δύο παιχνίδια που σίγουρα μας αφήνουν μία πίκρα. Η ομάδα βάσει εικόνας δεν πήρε αυτό που άξιζε στα δύο αυτά παιχνίδια».
Για την εικόνα του Μάνου και τα νούμερά του στα τελευταία παιχνίδια: «Μας κάνει χαρούμενους η εικόνα του. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μέσω του ανταγωνισμού βελτιώνεται και βοηθάει την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Είμαστε πάνω από πρόσωπα. Εμείς θέλουμε ο κάθε ποδοσφαιριστής να τα δίνει όλα, η ομάδα να εξελίσσεται και να ανεβαίνει. Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που από την αρχή δίνει τα πάντα για την ομάδα, δουλεύει για την ομάδα. Σίγουρα υπήρξε μία περίοδος που έπεσε το βάρος πολύ πάνω του. Φορτώθηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά, νομίζω τώρα έχει ηρεμήσει και είναι θετική η παρουσία του και η βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα μας».

Για τον ΟΦΗ, τον νέο προπονητή και το πως περιμένει το παιχνίδι: «Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ένας καινούργιος προπονητής. Η δομή της ομάδας είναι συγκεκριμένη. Δεν περιμένω να δω πολλές αλλαγές στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι δύσκολο παιχνίδι, όλα είναι το λέω συνεχώς. Εμείς μετά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε θα βρούμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι γιατί θέλουμε πολύ να κλείσουμε στην δεύτερη θέση. Είναι ένας στόχος που στην αρχή της χρονιάς να μην ήταν στα πλάνα, αλλά θα δώσει αυτό που πραγματικά αξίζει στην ομάδα μας».

Για το απουσιολόγιο ενόψει ΟΦΗ: «Δεν θα παίξει ο Μαντσίνι, ο Κάτσε που έχει ένα πρόβλημα στο γόνατό του. Για τον Ματέο θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν είναι μαζί μας στον αγώνα».
Για τον απολογισμό της χρονιάς, τι κρατάει και τι ξεχωρίζει: «Το πρόσημο είναι θετικό. Η δεύτερη θέση είναι μια επιβράβευση για όλη την οικογένεια του Άρη. Υπάρχουν πολλές θετικές στιγμές, ματς κομβικά. Κρατάω την συνολική εικόνα που κάναμε όλοι μαζί και είναι ένα στοιχεία που βοηθάει τον Άρη να εξελίσσεται. Το σημαντικό είναι ο Άρης να κάνει πρωταθλητισμό και για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι ψηλά συνέχεια. Αυτή η σταθερότητα που έχουμε από την αρχή πιστοποιεί αυτά που λέω».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας