Λαμία - ΑΕΛ: Ο θάνατός σου η ζωή μου (17:15)

Η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις τελευταίες αγωνιστικές η Λαμία και η ΑΕΛ τις έφεραν να δίνουν ένα καθοριστικό παιχνίδι μεταξύ τους, στην τελευταία εκκρεμότητα πριν από την τελευταία αγωνιστική.

Λαμία - ΑΕΛ: Ο θάνατός σου η ζωή μου (17:15)

Όταν η Λαμία νίκησε στις 24 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, η ΑΕΛ φάνηκε να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ωστόσο οι δύο νίκες που πέτυχε στη συνέχεια, ζωντάνεψαν και πάλι τις πιθανότητές της.

Όλα τα μάτια είναι πάνω σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι.

Η Λαμία
Μετά από την ήττα της από τον Ολυμπιακό, η Λαμία έχει να δώσει δύο παιχνίδια στην έδρα της μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Τον παράγοντα έδρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί για να μπει στα πλέι άουτ με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή.

Βρίσκεται 12η στη βαθμολογία, αλλά μπορεί να τερματίσει σε οποιαδήποτε από τις πέντε τελευταίες θέσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν μόλις η δεύτερη στα δέκα τελευταία παιχνίδια, με την άλλη να είναι στην Τούμπα. Είχε ηττηθεί στα 11 από τα πρώτα 14 του πρωταθλήματος!

Θα παίξει δύο παιχνίδια στην έδρα της, με ΑΕΛ και Ατρόμητο σε πέντε μέρες, αφού έχει παίξει μόνο ένα τις τελευταίες 42 μέρες. Τα έξι από τα επτά τελευταία της παιχνίδια ήταν εκτός έδρας.

Έχει κερδίσει δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα της. Δεν είχε νίκη στα επτά πρώτα της σεζόν και 10 συνολικά στην έδρα της.

Η ΑΕΛ
Οι δύο νίκες που πέτυχε η ΑΕΛ σε βάρος του Παναιτωλικού και του ΟΦΗ, την έφεραν σε απόσταση βολής από τη Λαμία και τον ΟΦΗ και πλέον στοχεύει να μπει στα πλέι άουτ με αυξημένες πιθανότητες παραμονής.

Κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού είχε 11 ήττες και πέντε ισοπαλίες, από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που νίκησε και πάλι. Με τις δύο νίκες της έμεινε για πρώτη φορά αήττητη για δύο διαδοχικά παιχνίδια από την αρχή του πρωταθλήματος.

Κέρδισε το τελευταίο της παιχνίδι στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο, κάνοντας νίκη εκτός έδρας μετά από τρεις και πλέον μήνες. Πήρε τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια της, όσους είχε μαζέψει στα 10 πρώτα της σεζόν.


Μεταξύ τους
Έπαιξαν στις 24 Φεβρουαρίου το παιχνίδι του πρώτου γύρου που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις αρχές Νοεμβρίου.

Θα γινόταν μετά το παιχνίδι του δεύτερου γύρου, αν και το τελευταίο δεν αναβαλλόταν στις 6 Φεβρουαρίου.

Η Λαμία επικράτησε λοιπόν με 1-0 πριν από δύο εβδομάδες στη Λάρισα, μένοντας για έβδομο παιχνίδι στη σειρά αήττητη από την ΑΕΛ.

Η Λαμία έχει κερδίσει μόνο το ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που υποδέχτηκε την ΑΕΛ, το Φεβρουάριο του 2019. Τα δύο τελευταία ήλθαν 0-0, ενώ το πρώτο το κέρδισε η ΑΕΛ το 2017.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 4
Ισοπαλίες: 3
Νίκες ΑΕΛ: 1
Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΛ: 1

Στον πρώτο γύρο
24.02.2021: ΑΕΛ – Λαμία 0-1
(41’ κεφαλιά Αραμπούλι)
Πέρσι στην κανονική περίοδο
08.02.2020: Λαμία – ΑΕΛ 0-0
Πέρσι στα πλέι άουτ
11.07.2020: Λαμία – ΑΕΛ 0-0

πηγή: slgr.gr