Κλάτενμπεργκ: Σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ, λάθος η κατακύρωση του 2ου γκολ του Άρη!

Ο αρχιδιαιτητής της Super League, Mαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε τις φάσεις της 25ης αγωνιστικής της λέγοντας ότι σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι του Ίνγκασον από τον Μαρτσίνιακ, αλλά ήταν λάθος η κατακύρωση του δεύτερου γκολ του Άρη

Κλάτενμπεργκ: Σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ, λάθος η κατακύρωση του 2ου γκολ του Άρη!

Τις επίμαχες φάσεις της 25ης αγωνιστικής της Super League σχολιάσε κατά τα ειωθότα ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και καταπιάστηκε με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ κι Άρη στην Τούμπα (2-2).

Για το εν λόγω ματς δήλωσε ότι ότι δεν έπρεπε να έχει μετρήσει το δεύτερο γκολ του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ λόγω φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ αντίθετα έκρινε σωστό τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ίνγκασον

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κλάτενμπεργκ:

Για το δεύτερο γκολ του Άρη: «Πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος από την ομάδα του Άρη, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης, όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με το διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη της ομάδας του Άρη επί του παίκτη του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια να κερδίσει την μπάλα. Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλόγιζοντας φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ».

Για το πέναλτι του ΠΑΟΚ που δεν δόθηκε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτεθέμενου, στην πραγματικότητα φάνηκε ότι ο επιτιθέμενος κλώτσησε το πόδι του αμυνόμενου».

Για το πέναλτι στον Ίνγκασον: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος επαφή και στην συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του».

Θυμηθείτε τις επίμαχες φάσεις εδώ: