Το μεγαλύτερο κέρδος με την Λαμία ήταν ο… Μπα!

Ο Μαρτίνς επέλεξε να βάλει τους «βασικούς» στο ματς με την Λαμία για έναν και μοναδικό σκοπό: Για να έχουν ρυθμό ενόψει Άρσεναλ. To μεγαλύτερο κέρδος, ωστόσο, ήταν η είδηση για την κατάσταση του Ουσεϊνού Μπα.  

Το μεγαλύτερο κέρδος με την Λαμία ήταν ο… Μπα!

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με την Λαμία, «καθάρισε» στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα τη νίκη και ο Μαρτίνς είχε στο δεύτερο ημίχρονο την ευχέρεια να ξεκουράσει κόσμο και κοσμάκη ενόψει Άρσεναλ. Θα μπορούσε φυσικά κάποιος να πει ότι θα μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει τους θεωρητικά «βασικούς» με την ομάδα της Φθιώτιδας και να μην τους επιβαρύνει λόγω του αγώνα που ακολουθεί την Πέμπτη (11/3) με τους Λονδρέζους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Θεωρεί ότι όσο το πρωτάθλημα δεν έχει κατακτηθεί και μαθηματικά, όταν του το επιτρέπουν οι συνθήκες θα πηγαίνει με τους «βασικούς» και όχι με τους «λιγότερο βασικούς».

Για παράδειγμα την επόμενη Κυριακή (14/3) στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ θα πάει με «ρεζέρβες» γιατί θα έχει προηγηθεί η πρώτη μάχη με την Άρσεναλ και θα ακολουθήσει η ρεβάνς του Λονδίνου. Οπότε, αναγκαστικά θα βάλει τα «δεύτερα (αν θεωρούνται «δεύτερα» οι Χασάν, Μασούρας κλπ) στην Λάρισα.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε νωρίς με την Λαμία… Ωστόσο, για ακόμη μία φορά καρδιοχτύπησε και λίγο έλειψε να μην χαρεί τη νίκη του. Ο τραυματισμός του Μπα προκάλεσε αναστάτωση στον πάγκο και πρώτον φυσικά τον Πέδρο Μαρτίνς. Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Σεμέδο. Αρχές Φλεβάρη ήταν ο Αβραάμ. Ο Παπασταθόπουλος σφίγγει τα δόντια και παίζει, καθώς δεν έχει ξεπεράσει στο 100% τις ενοχλήσεις στον ώμο. Και τελικά προέκυψαν οι πόνοι στη μέση του Μπα με την Λαμία. Αν δεν το λες αυτό… Όσκαρ ατυχίας, τότε πώς να χαρακτηριστεί;

Το μεγαλύτερο κέρδος λοιπόν του αγώνα με την Λαμία, ήταν η είδηση που βγήκε μετά το παιχνίδι και αφορούσε τον Σενεγαλέζο στόπερ. Ο Μαρτίνς θα τον έχει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στη διάθεσή του για την Άρσεναλ και μαζί με τον Παπασταθόπουλο θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Θα μας πείτε ότι και ο Εμβιλά μια χαρά στέκεται σε ρόλο στόπερ. Συμφωνούμε… Αλλά υπάρχει μία σημαντική παράμετρος. Αν έπαιζε την Πέμπτη (11/3) ο Εμβιλά δίπλα στον Παπασταθόπουλο, τότε ο Ολυμπιακός θα έχανε ένα ισχυρό όπλο, το ισχυρότερο στο ανασταλτικό κομμάτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η δε σκέψη για Χολέμπας σε ρόλο αριστερού στόπερ δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη για ματς απέναντι στους «δαίμονες» της Άρσεναλ και δη στον Ομπαμεγιάνγκ που ζει και αναπνέει για το ματς με τους Πειραιώτες.

Οπότε, το ματς με την Λαμία πέρασε αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Μπα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

ΥΓ: Ο Μπουχαλάκης έχει πάρει πλέον τέτοιο «αέρα», που του βγαίνουν όλες οι πάσες. Τρεις πάσες «πάρε-βάλε» έδωσε στους συμπαίκτες του με την Λαμία, ασχέτως αν δεν τις αξιοποίησαν. Είναι σε φοβερή περίοδο.

ΥΓ 2: Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ της Άρσεναλ, αντιλαμβανόμαστε ότι τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από «τελικοί» για τους Λονδρέζους. Οπότε, η περσινή τους έπαρση έχει μετατραπεί φέτος σε ένα στρες άνευ προηγουμένου.