ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Χιτσκοκικό φινάλε στην Τούμπα! (highlights)

Ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 μέχρι το 87', όμως ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά έκανε το 2-2 και έσωσε τον βαθμό και το φετινό αήττητο στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Χιτσκοκικό φινάλε στην Τούμπα! (highlights)

Ούτε... σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει την εξέλιξη που θα είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής (7/3) στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2.

Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκαν 0-2 με γκολ των Μπερτόλιο (26'), Μάνου (69') και παρά την προσπάθεια πίεσης των γηπεδούχων βρέθηκαν μια... ανάσα από το 0-3 στο 82', όταν ο Βιεϊρίνια έσωσε την εστία της ομάδας του σε προσπάθεια του Μάνου.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξεκίνησε ο... σουρεαλισμός, καθώς ο ΠΑΟΚ μείωσε αρχικά με τον δαιμόνιο Ίνγκασον στο 87', πίστεψε στην ανατροπή και εν μέρει την κατάφερε, αφού στο 90'+2' ο Μπουσέ έκανε άστοχη έξοδο, χτύπησε τον Ίνγκασον στο κεφάλι κάνοντας πέναλτι και ο Βιεϊρίνια το μετέτρεψε ψύχραιμα σε γκολ για το τελικό 2-2!

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Μπουσέ κάνει όντως πέναλτι στον Ίνγκασον, καθώς η μπάλα φεύγει από το κεφάλι του Ισλανδού χωρίς να την ακουμπάει καθόλου ο κίπερ του Άρη, όμως στην ίδια φάση ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει κρατήσει τον Δεληζήση, συνεπώς θα μπορούσε να είχε δοθεί εξίσου και επιθετικό φάουλ.

Πάντως οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το τρίποντο αν ο Α. Ζίβκοβιτς εκτελούσε πιο σωστά με το δεξί (το «κακό» του πόδι) στην ευκαιρία που είχε στο 90'+6'!

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε... εφτάψυχος στα φετινά ματς της Τούμπας, κρατώντας έτσι και με «χιτσκοκικό» τρόπο το εντός έδρας αήττητό του, απέναντι σε έναν Άρη που «αυτοκτόνησε» ποδοσφαιρικά, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια του...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ - Άρης 2-2

Σκόρερ: 87' Ίνγκασον, 90'+3' πέν. Βιεϊρίνια - 26' Μπερτόλιο, 69' Μάνος

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες κάρτες: 12’ Α. Ζίβκοβιτς, 50’ Σβαμπ, 89’ Κρμέντσικ – 81’ Μαντσίνι, 90’+3’ Μπουσέ

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς – Ροντρίγκο (80’ Μπάμπα) Ίνγκασον Βαρέλα Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας Σβαμπ (80’ Ελ Καντουρί) – Α. Ζίβκοβιτς Καγκάβα (46’ Σβιντέρσκι) Ουάρντα – Κρμέντσικ.

'Αρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ – Σάκιτς Ρόουζ Δεληζήσης Σούντγκρεν – Σάσα (86’ Μπεναλουάν) Τζέγκο - Μπρούνο Γκάμα (71’ Κάτσε) Μπερτόλιο (72’ Σάντε Σίλβα) Μπρούνο (55’ Μάνος) – Μαντσίνι (87’ Γκανέα).