Μπόλονι: «Σπουδαίος ο Μαρτίνς- Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού»

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε στην πορτογαλική Record και αναφέρθηκε φυσικά στον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Μπόλονι: «Σπουδαίος ο Μαρτίνς- Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού»

Συνέντευξη στην πορτογαλική Record και στον απεσταλμένο της στην Αθήνα Νούνο Μαρτίνς, παραχώρησε ο Λάζλο Μπόλονι, με αφορμή την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν ο τελευταίος πρωταθλητής με την Σπόρτινγκ πριν από 19 χρόνια.

Φυσικά η κουβέντα δεν έμεινε στα της Πορτογαλίας, αλλά μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Πέδρο Μαρτίνς και τη νίκη επί του Ολυμπιακού, καθώς έδωσε τη συνέντευξη εκείνες τις ημέρες και δημοσιεύτηκε τώρα.

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε μεταξύ άλλων για:

Για την απόφαση που πήρε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν μια εύκολη απόφαση, την οποία πήρα αμέσως. Όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα, καθώς ήξερα την ομάδα και είχα ήδη ενημέρωση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες αλλά κολακεύτηκα από την πιθανότητα να τον βοηθήσω να ξαναμπεί στο σωστό μονοπάτι. Ο Παναθηναϊκός ήταν σημαντική ομάδα στην Ευρώπη αλλά έχασε την δύναμή του. Σιγά σιγά θέλει να επιστρέψει. Είναι μια δουλειά ελκυστικά και παράλληλα ρίσκο. Η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Δεν υπάρχει υπομονή, η έλλειψη υπομονής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς:

«Ο Ολυμπιακός έχει έναν σπουδαίο προπονητή αλλά βρίσκονται στην Ευρώπη σταθερά τα τελευταία 15-20 χρόνια. Αυτό τον βοήθησε να είναι οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο, αλλά δεν γίνεται με τη... μία».

Για την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι γιατί δουλέψαμε πολύ για αυτό, δεν σημαίνει όμως πως πετύχαμε κάτι. Ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα δεδομένα προβλήματα που έχουμε εξαιτίας αυτής της νίκης. Τα προβλήματα ψάχνουν ακόμα λύση».