Η Oscar Academy του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αρχίζει προετοιμασία με τη μισή αποστολή από την Ακαδημία του. Όσοι πιο πολλοί μείνουν, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.

Η Oscar Academy του Ολυμπιακού

Είναι ένα καλοκαίρι στο οποίο έχουν προαναγγελθεί και γίνονται ήδη ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι επίσης δεδομένη η επιθυμία της διοίκησης να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο παιδιά από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Για πρώτη φορά, πάντως, όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του, αλλά και μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, ο Ολυμπιακός έχει τόσους πολλούς παίκτες από το φυτώριό του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και την πρώτη σεζόν Μαρινάκη, με την παρουσία - επί Λίνεν - πολλών νέων παιδιών. Ήταν τότε ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, ο Ρουγκάλας, ο Ποτουρίδης, ο Βαλεριάνος, ο Κατσικογιάννης, ο Νικλητσιώτης, ο Φετφατζίδης, τα δύο Βραζιλιανάκια, ο Λεάντρο Πίντο και ο Βάντερσον... Από αυτούς μόνον ο Φέτφα προχώρησε σε πολύ υψηλό επίπεδο, με μεταγραφή στην Ιταλία, με πανάκριβα συμβόλαια στην Αραβία, με επιστροφή τελικά στον Ολυμπιακό.

Φέτος η μισή ομάδα στο Ζέεφελντ θα είναι από την Ακαδημία. Οι γκολκίπερ Χουτεσιώτης, Σκαφίδας, Καράδαης, ο Σάλιακας, ο Τσιμίκας, ο Νικολάου, ο αριστερός μπακ Νικολής, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, ο Βρουσάι, ο Βέργος. Φυσικά και ο Φορτούνης. Ο αριθμός είναι μεγάλος, όπως και οι προσδοκίες. Δεν γίνεται να μείνουν όλοι στο ρόστερ, ο προπονητής θα πρέπει στη συνέχεια να κόψει κάποιους, όταν θα μπουν στο πρόγραμμα ο Λάζαρος, ο Φετφατζίδης, ο Ευαγγέλου, αλλά και οι μεταγραφές που έρχονται από το εξωτερικό.

Είναι όμως ένα σημαντικό «στοίχημα» για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να βγάλει από αυτή τη φουρνιά παικτών όσο δυνατόν περισσότερους που θα προχωρήσουν και θα κάνουν το βήμα για να πάνε ψηλότερα. Μπορεί όχι τόσο ψηλά όσο π.χ. ο Ρέτσος, αλλά σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό, με κέρδος αγωνιστικό - και όχι μόνο - για τον ίδιο το σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά «στοιχήματα» να κερδίσει στη φετινή σεζόν, όμως το συγκεκριμένο είναι από τα πιο σοβαρά που έχει κατά νου η διοίκηση και έχει μεταφέρει στον προπονητή...