Αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται την Άρσεναλ...

Για τον Ολυμπιακό και το κλίμα ενόψει Άρσεναλ, η νίκη επί της Λαμίας θα έχει ιδιαίτερη αξία. Αν είναι χαλαροί οι Πειραιώτες θα έχουν πρόβλημα και διαβάστε γιατί. Όπως και γιατί ο Μαρτίνς έχει ιδιαίτερο κίνητρο...

Αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται την Άρσεναλ...

Αν βγάλουμε τα παιχνίδια που έχει δώσει η Λαμία εναντίον του ΠΑΟΚ (στο Κύπελλο ειδικά με φουλ rotation), παρατηρούμε ότι με τον Μιχάλη Γρηγορίου στο «τιμόνι» η ομάδα της Φθιώτιδας έχει γίνει αυτό που λέμε «πολύ σκληρή για να πεθάνει» Κι αν ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του την Κυριακή (7/3-15.00) τον αγώνα με την Άρσεναλ, τότε πιθανώς να χρειαστεί να πάει πάλι σε φινάλε επίθεσης, ψάχνοντας γκολ στα τελευταία λεπτά όπως κάνει με επιτυχία. Αλλά αυτό βέβαια δεν μπορεί πάντα να γίνεται ή δεν φτάνει πάντα (όπως με τον Ελ Αραμπί στη Λεωφόρο).

Η Λαμία είναι ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ και δεν χάνει εύκολα (πλην... ΠΑΟΚ). Θυμηθείτε τα αποτελέσματά της μετά το 0-1 από την ΑΕΚ στις αρχές του έτους: 1-1 έξω με τον Βόλο, 0-0 έξω με τον Παναιτωλικό, 1-0 μέσα τον Απόλλωνα, 0-0 στη Λεωφόρο, 0-0 στην Τρίπολη, 1-0 εκτός τον Απόλλωνα, 1-0 εκτός τη Λάρισα, 0-0 με τον ΠΑΣ.

Σε οκτώ παιχνίδια δηλαδή από τα τελευταία της, έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ, αυτό από τον Βόλο. Και έχασε με κάτω τα χέρια στο πρωτάθλημα 4-0 στην Τούμπα, σε ματς που δεν το υπολόγιζε. Τώρα στο Φάληρο θα κοιτάξει να αξιοποιήσει το ότι ο Ολυμπιακός θα σκέφτεται την Άρσεναλ. Κι αν όντως ο Ολυμπιακός σκέφτεται την Άρσεναλ, τότε θα έχει πρόβλημα. Αν σκέφτεται την Λαμία, τότε μπορεί πολύ άνετα να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα και να κάνει διαχείριση για Άρσεναλ. Τόσο απλά.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς, βέβαια, υπάρχει κάτι άλλο. Όταν έχει χάσει από μία ελληνική ομάδα, την αντιμετωπίζει με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Και με τον ΟΦΗ το κάνει και με τον Βόλο που είχε χάσει τους βαθμούς πέρυσι. Και με την Λαμία δεν ξεχνά ότι είχε έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο (με 0-1 στο Φάληρο) και έναν παραλίγο αποκλεισμό πέρυσι, όταν μέχρι τα τελευταία λεπτά στο «Καραϊσκάκης» οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν την πρόκριση.

Το 0-6 στη Λαμία στον πρώτο γύρο δεν είναι προφανώς αποτέλεσμα που μπορεί άνετα να επαναληφθεί, αλλά εκεί ο Ολυμπιακός είχε δείξει σε μεγάλο βαθμό τι μπορεί να κάνει στη Super League όταν έχει το μυαλό του αποκλειστικά εκεί. Αυτό που υποχρεωτικά πρέπει να συμβεί και το μεσημέρι της Κυριακής...