Ολυμπιακός: Ο Κρίστινσον, οι συμμετοχές του και η επιθυμία της Εθνικής Ισλανδίας

Ο Κρίστινσον  αγωνίστηκε για τρίτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και στην Εθνική Ισλανδίας τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες. Οι συμπατριώτες του όμως ελπίζουν να παίζει περισσότερο.

Ολυμπιακός: Ο Κρίστινσον, οι συμμετοχές του και η επιθυμία της Εθνικής Ισλανδίας

Ο επαγγελματισμός του Όγκμουντουρ Κρίστινσον είναι αξιοσημείωτος. Έφυγε από την ΑΕΛ έχοντας σίγουρη θέση βασικού και μόνιμη παρουσία στην Εθνική Ισλανδίας και πήγε στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βγάλει εκτός ενδεκάδας τον Ζοσέ Σα.

Συν τοις άλλοις, είχε να αντιμετωπίσει και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον οποίο ο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της σεζόν τον είχε «Νο2» στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων.

Ο Κρίστινσον τελικά επιλέχθηκε σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, αυτό της ρεβάνς του 2-1 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Στο πρώτο ματς είχε βάλει τον Τζολάκη, αλλά στην Θεσσαλονίκη προτίμησε τον Κρίστινσον, ίσως επειδή είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τον Έλληνα πιτσιρικά.

Στα 31 του ο Ισλανδός γκολκίπερ είχε χθες (4/3) την τρίτη του παρουσία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σίγουρα και ο ίδιος θα ήθελε να έχει περισσότερες παρουσίες, αλλά με τον Σα μπροστά του ήξερε εξ αρχής ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Από την άλλη, ένας από τους λόγους που θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά, είναι και η Εθνική του ομάδα. Υπήρχαν τον χειμώνα διάφορα δημοσιεύματα στην Ισλανδία, τα οποία ανέφεραν ότι αν ο Κρίστινσον δεν παίζει με τον Ολυμπιακό, τότε κινδυνεύει η θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Έως τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ως προς την παρουσία του στην Εθνική. Λογικά ούτε ενόψει των αγώνων του Μαρτίου θα τεθεί θέμα.

Άλλωστε, έως τότε θα έχει να παρουσιάσει τη συμμετοχή του στο «Κλ. Βικελίδης» και το γεγονός ότι φαίνεται πώς ο Μαρτίνς τον υπολογίζει περισσότερο.

Είναι πάντως ένας τερματοφύλακας που εμπνέει με εμπιστοσύνη τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Με τον Μπόμπι Αλέν ήταν ολοφάνερη η έλλειψη εμπιστοσύνης.