Χριστοβασίλης για Γιαννίκη: «Θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να τον κρατήσουμε»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης μίλησε για όλους για όλα. Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά τον Αργύρη Γιαννίκη και την προσπάθεια που θα γίνει για να παραμείνει στην ομάδα.

Χριστοβασίλης για Γιαννίκη: «Θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να τον κρατήσουμε»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στην εκπομπή «η Λαίδη κι ο Αλήτης» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ με τους Μιχάλη Λαδόπουλο και Ευανθία Ξυνού την Παρασκευή (5/3)

Για τα συναισθήματα που υπάρχουν μετά την πρόκριση στον ημιτελικό: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, γιατί η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο κι αυτό έχει αναγνωριστεί πανελλαδικά. Δεν μου αρέσει που μιλάνε για έκπληξη, αφού η πορεία του ΠΑΣ οφείλεται στο καλό ποδόσφαιρο που παίζει και νομίζω ότι φέτος δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις, έστω κι αν κάποιες λέγονται μεγάλες».

Για το γεγονός ότι στον ημιτελικό ο ΠΑΣ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια από τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας:

«Τα παιδιά είναι ικανά για οτιδήποτε και αισθάνονται πολύ όμορφα. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο για το ταβάνι. Να μην ξεχνάμε ότι χάσαμε πολύ δύσκολα απ’ όλες τις ομάδες που έχουμε απέναντί μας. Με τον Ολυμπιακό δεχθήκαμε ένα γκολ στο 93’ που θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ την ΑΕΚ την κερδίσαμε στην Αθήνα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, αν και αργούν πολύ οι ημιτελικοί. Εμείς, βέβαια, θα θέλαμε να γίνονταν νωρίτερα, γιατί δεν έχουμε και τόσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτού του επιπέδου ομάδες».

Για το αν υπάρχει κάποια προτίμηση και αν ήρθε η ώρα για έναν τελικό:

«Να μην λέμε μεγάλα λόγια. Θα το δούμε όταν δούμε και τον αντίπαλο. Προφανώς και δεν έχουμε καμία προτίμηση, αφού όποιος κι αν είναι, θα είναι το ίδιο δύσκολο για εμάς».

Για το αν ο ΠΑΣ μπορεί να ακολουθήσει την πορεία που είχαν παλιότερα ο ΟΦΗ, η Ξάνθη κι ο Αστέρας Τρίπολης:

«Δεν είναι και τόσο εύκολο για μια επαρχιακή ομάδα και, μάλιστα με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν τα τελευταία δέκα χρόνια. Πάρα πολλοί παίκτες έρχονται και φεύγουν πολύ γρήγορα, οπότε η ομάδα κάθε δύο χρόνια πρέπει να αλλάζει πρόσωπο και σύνθεση. Έχουμε βοηθήσει πολλούς που χρησιμοποίησαν τον ΠΑΣ και έκαναν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους. Αυτή είναι η μοίρα των μικρομεσαίων, όταν δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες ώστε να κρατούν παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Για τον Αργύρη Γιαννίκη και τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου:

«Πριν από δύο χρόνια και οι δυο πλευρές πήραμε ρίσκο. Κι εμείς που επιλέξαμε τον κύριο Γιαννίκη από χώρα με μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο και για τον ίδιο που έφυγε από μια τέτοια χώρα για να έρθει στην Ελλάδα. Αυτό βοήθησε και τις δύο πλευρές. Έφτιαξε μια ομάδα που μπαίνει για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να φυλαχθεί. Ακόμη είναι νωρίς να πούμε ότι θα συνεχίσει ή θα αποχωρήσει. Όσο περνάει καιρός κι ομάδα αποδίδει, ανεβαίνουν κι οι μετοχές του. Εμείς, όμως, θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να κρατήσουμε τον προπονητή μας, τουλάχιστον για ακόμη ένα ή δύο χρόνια».

Για τα συμβόλαια που λήγουν: «Και με τους παίκτες έχουμε κάνει συζητήσεις και το έχουμε αφήσει να τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα συνεχίσουμε μετά».

Για το αν ο ίδιος αντέχει ακόμη μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα: «Σε μια τέτοια ομάδα πρέπει να έχεις γερό στομάχι και μετά από τόσα χρόνια υπάρχει αντοχή. Μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος, είμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο. Η καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο, οπότε δεν είμαι μόνο ένας επενδυτής αλλά οπαδός της ομάδας. Όταν βρεθεί καλύτερη λύση θα παραχωρήσω ευχαρίστως τη θέση μου. Δεν υπάρχει κάτι, βέβαια, ίσως γιατί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν δημιουργεί κίνητρο σε επενδυτές να έρθουν».

Για τις υποδομές που υπάρχουν στον ΠΑΣ, αλλά για τα γηπεδικά προβλήματα που εμφανίστηκαν και πάλι: «Το θέμα των υποδομών είναι ένας επιπλέον λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα μείνει στην ομάδα ο κύριος Γιαννίκης, γιατί ακριβώς αυτό θέλει για να δουλέψει. Πιστεύει στους νέους παίκτες, δεν τον ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα και με αυτά τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει ομάδα με συνέχεια. Όσο για το γήπεδο των Ζωσιμάδων, υποφέρει γιατί για πολλούς μήνες έχουμε συνεχείς βροχές κι αυτό που κάναμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να ξαναγίνει το καλοκαίρι. Δυστυχώς σε αυτή την περιοχή με τις αμέτρητες ώρες βροχής, δεν αντέχουν καθόλου τα γήπεδα. Δεν προλαβαίνει ποτέ να στεγνώσει κι όταν γίνονται παιχνίδια ανά τέσσερις ημέρες δεν προλαβαίνει το υπέδαφος να απορροφήσει το νερό».

Για το κόστος της νέας ανακατασκευής του χλοοτάπητα: «Προ τετραετίας είχαμε αναλάβει το κόστος που έφτασε τις 500 χιλιάδες, με τη ΓΓΑ να δίνει μια βοήθεια μειώνοντας το ενοίκιο. Αυτή τη στιγμή ζητάμε και πάλι τη βοήθειά της και περιμένουμε απάντηση».