Το σενάριο που συνδέει τον Ντουάρτε με τον Οτζίτζα

Στην Πορτογαλία θεωρούν σίγουρη τη μετακίνηση του 23χρονου στόπερ στον Πειραιά και μπλέκουν μάλιστα και τον Βέλγο χαφ.

Το σενάριο που συνδέει τον Ντουάρτε με τον Οτζίτζα

Επιμένουν στην Πορτογαλία ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τον Ντομίνγκος Ντουάρτε για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας του. Οι Ίβηρες θεωρούν κάτι παραπάνω από προχωρημένη την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ τους ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ανάψει το πράσινο φως για τον ποδοσφαιριστή και οι συζητήσεις των δύο ομάδων βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Αν τελικά αυτή η μεταγραφή ολοκληρωθεί ο Ντουάρτε θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να παίξει ποδόσφαιρο μακριά από τη χώρα του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στις μικρές ομάδες της Σπόρτινγκ, αλλά όχι στην πρώτη. Έχει παραχωρηθεί δανεικός σε Μπελενένσες και Τσάβες και στην τελευταία έκανε πολύ καλή χρονιά. Οι Πορτογάλοι στέκονται πολύ στο γεγονός ότι για τον ίδιο θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία να παίξει ποδόσφαιρο μακριά από τη χώρα του.

Σύμφωνα, πάντως, με τους Ίβηρες το θέμα του Ντουάρτε μπορεί να συνδεθεί και με τον Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ξεκάθαρο πως για να φύγει θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά ο σύλλογος. Κάπου εδώ στην Πορτογαλία θυμήθηκαν το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Σπόρτινγκ στα μέσα της σεζόν για τον Οτζίτζα.

Από τα παιχνίδια των δύο ομάδων στο Champions League είχαν ξεχωρίσει τον Βέλγο χαφ και κάπως έτσι επισημαίνουν ότι ο Ντουάρντε μπορεί να ανοίξει και το δρόμο της απομάκρυνσης του Οτζίτζα από τον Ολυμπιακό. Οι δύο υποθέσεις είναι πιθανό να συνδέονται, αφού στη Σπόρτινγκ είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι με τον Οφόε. Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά στην ομάδα της Λισαβόνας, αλλά και στον Πειραιά θα έτριβαν τα χέρια τους αν οι Πορτογάλοι έκαναν κίνηση για τον Βέλγο χαφ.