Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Πύρρειος νίκη για τους Πειραιώτες (highlights)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Βόλο με γκολ των Φορτούνη (4'), Εμβιλά (81'), αλλά έχασε τον Ρούμπεν Σεμέδο που τραυματίστηκε. Ο Γκρίλο (10') το γκολ των πολύ καλών γηπεδούχων.

Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Πύρρειος νίκη για τους Πειραιώτες (highlights)

Με όλα του τα όπλα πήγε ο Ολυμπιακός στο Βόλο θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες άφησαν στην άκρη την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν και την Άρσεναλ που περιμένει. Πήγαν στη Μαγνησία χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους. Οι πρωταθλητές νίκησαν δύσκολα 2-1 με γκολ των Φορτούνη (4'), Εμβιλά (81'), ενώ ο Βόλος είχε ισοφαρίσει στο 10' με τον Γκρίλο. Γι' ακόμα μία φορά αποδείχτηκε ότι ο Βόλος είναι από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, αφού ζόρισε αρκετά τους Πειραιώτες. Πάντως, στον Ολυμπιακό περισσότερο έχουν στο μυαλό τους τον τραυματισμό του Σεμέδο και το τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Πορτογάλο.

LIVE: Βόλος - Ολυμπιακός

Με τους βασικούς

Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να έχουν χάσει βαθμούς το σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός είχε όλη την άνεση να διαχειριστεί όπως ήθελε το παιχνίδι με τον Βόλο. Θα περίμενε κανείς ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ακολουθούν οι αγώνες με Άρη και Άρσεναλ. Τελικά ο Πορτογάλος έβαλε όλους τους βασικούς και σε σχέση με το ματς της Ολλανδίας έκανε μία αλλαγή, τον Φορτούνη αντί του Μπουχαλάκη. Από την άλλη ο Βόλος έπαιξε με την καλύτερη του σύνθεση και σε σύστημα 4-2-3-1. Ριένστρα και Τσοκάνης ήταν στα χαφ με Μπαριέντος, Νίνη, Μπαρτόλιο και Δουβίκα στην επίθεση. Η ομάδα της Μαγνησίας όπως έχει κάνει σε όλα τα φετινά της παιχνίδια μπήκε και σε αυτό για να το χτυπήσει.

Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Μαρτίνς: «Δίκαιη νίκη, ήμασταν κυρίαρχοι»

Γρήγορο γκολ, αλλά και η γνωστή… ασθένεια

Το ματς ξεκίνησε αρκετά καλά με έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ στο 4' όταν ο Καμαρά έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Μπρούμα, εκείνος κατέβασε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Φορτούνη που έκανε το 0-1. Εκεί θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει ένα πολύ εύκολο βράδυ στη Μαγνησία. Τελικά η… ασθένεια των στατικών φάσεων "χτύπησε" ξανά την ομάδα του Πειραιά. Στο 10' ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπα καθυστέρησε να πάει πάνω στον Γκρίλο και ο στόπερ του Βόλου πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά για το 1-1. Ένα γκολ-καρμπόν με εκείνο που είχε δεχτεί η ομάδα του Πειραιά στο Αϊντχόφεν.

Super League 1: Αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός (βαθμολογία, highlights)

Η απώλεια του Σεμέδο

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε έναν… τρελό ρυθμό με τη μπάλα να κινείται με τρομερή ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός κατά κύριο λόγο εκδήλωνε τις επιθέσεις του από τη δεξιά πλευρά με τον Λαλά και τον Μπρούμα να είναι αρκετά δραστήριοι και να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες. Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Καμαρά, ο οποίος σημάδευε τον πολύ δραστήριο Μπρούμα. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιουργούσαν φάσεις που ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς και προσπάθειας. Εκείνο που τους έλειπε ήταν η σωστή τελική πάσα. Από ένα σημείο και μετά οι Πειραιώτες επιχείρησαν να απειλήσουν με στατικές φάσεις και με κύριο εκφραστή τον Βαλμπουενά, ενώ στο 37' έχασαν και τον Σεμέδο λόγω τραυματισμού. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να μην έχει αλλάξει.

Τα highlights του Βόλος - Ολυμπιακός 1-2 (vid)

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλησε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του. Ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα και με τους ποδοσφαιριστές του να είναι αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Ο Πορτογάλος προπονητής, ωστόσο βλέποντας την ομάδα του να πιέζει, αλλά να μην βρίσκει το γκολ στο 63' έβαλε στο παιχνίδι και τον Χασάν αντί του Βαλμπουενά. "Φόρτωσε" την επιθετική του γραμμή, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα της Μαγνησίας περίμενε πίσω από τη μπάλα. Ο Βόλος είχε δώσει μέτρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κινδύνευε.

Το πήρε με Εμβιλά

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι έβγαζαν και πιο επιθετική άμυνα. Πίεζαν πιο ψηλά τον Ολυμπιακό μη επιτρέποντας του να κυκλοφορήσει με την ίδια ευκολία τη μπάλα. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών του Ολυμπιακού ήταν οι Φορτούνης, Μπρούμα, Καμαρά, ενώ να σημειώσουμε πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί (61'), αφού ο Φορτούνης που έκανε την πάσα ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Η ομάδα της Μαγνησίας προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό και να "κλέψει" το ματς. Ο Βόλος είχε βγει πιο ψηλά στο γήπεδο και οι Πειραιώτες έβρισκαν χώρους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν σταμάτησε λεπτό να πιέζει για να πάρει τη νίκη στο Πανθεσσαλικό. Ο Φορτούνης ήταν ο ποδοσφαιριστής που από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι καλές στιγμές των φιλοξενούμενων. Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 81' με τον Εμβιλά να σκοράρει από κοντά και να κάνει το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Βόλος-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Βερίσιμο (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 4' Φορτούνης, 10' Γκρίλο, 81' Εμβιλά

Κίτρινες: 17' Εμβιλά, 20' Καμαρά, 32' Νίνης, 54' Μπαριέντος, 85' Φερράρι

Συνθέσεις

Βόλος: Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο (58' Μαρτίνες), Ριένστρα, Τσοκάνης (85' Μπουένο), Δουβίκας, Μπαρτόλο, Νίνης, Μπαριέντος

Ολυμπιακός: Σα - Λαλά, Σεμέδο (39' Παπασταθόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Καμαρά - Φορτούνης (87'Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (63' Χασάν), Μπρούμα (86' Ραντζέλοβιτς)- Ελ Αραμπί (86' Μασούρας).