Του το χρωστούσε...

Κάποτε «λιποθυμούσε» τώρα πανηγυρίζει... Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για το μέταλλο που έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αλλά και την τύχη η οποία έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει του γυρίζει την πλάτη! 

Του το χρωστούσε...

Ο Ολυμπιακός έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Αϊντχόφεν. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το εισιτήριο -δεύτερο σε ισάριθμα χρόνια- για τους «16» επαληθεύει το μέταλλο που έχει φτιάξει η ομάδα του Πειραιά εκτός Ελλάδας. Έχανε στο ημίχρονο με 2-0, σκορ που την άφηνε εκτός και μπήκε στο δεύτερο μέρος με το μαχαίρι στα δόντια και μάλιστα μακριά από τη δύναμή της, το σπίτι της. Χωρίς να αγχωθεί. Ήξεραν πως έχουν χρόνο να παλέψουν, το έκαναν και αποζημιώθηκαν με το τέρμα του Χασάν στο 88’.

Η δουλειά που γίνεται στον Ρέντη αποτυπώνεται στο χορτάρι με τον καλύτερο τρόπο. Τις τρεις σεζόν που βρίσκεται στο «τιμόνι» των «ερυθρόλευκων» ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του πήραν σπουδαίες προκρίσεις που τα περασμένα χρόνια πιθανόν ο… παλιός Ολυμπιακός να τις έχανε με κάθε απίθανο τρόπο.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν εις πέρας τις δύσκολες αποστολές με τον Μαρτίνς και αυτό πιστώνεται στον διψασμένο για διάκριση κόουτς. Με τη Μίλαν ήθελε τρία γκολ και τα πέτυχε. Τη δεύτερη σεζόν του Πορτογάλου στον πάγκο χρειάστηκε να περάσει τρεις προκριματικούς για να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πέτυχε, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ άφησε… τέζα την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Ποιος θα το έλεγε στον κόσμο του Ολυμπιακού και δεν θα τον έβγαζαν τρελό;Σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια έχει σκοράρει στο φινάλε. Με Άρσεναλ, Μίλαν, Μαρσέιγ, Ερυθρό Αστέρα και τώρα με την PSV.

Του το χρωστούσε η μοίρα. Τα έφερε έτσι ο καιρός που τελικά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πανηγυρίζει στα.. χασομέρια. Οι φίλοι της ομάδας θα θυμούνται όλες τις προηγούμενες φορές που η μπάλα δεν της έκανε τη χάρη. Ποιος θα ξεχάσει τον αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2001, όπου οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το ματς και ισοφαρίστηκαν στο 90’ από τον Βαλερόν; Το ματς με τη Μονακό την περίοδο 2004-05, όπου ακυρώθηκε στον Οκκά κανονικό τέρμα στο 88’; Την ίδια σεζόν ο Ολυμπιακός μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από γκολ του Τζέραρντ στο 86’. Το 2012, σε ματς για τους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η Μέταλιστ με δύο γκολ από το 80’ και μετά είχε προκριθεί μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είχε χάσει ευκαιρίες με το… τσουβάλι.

Ακόμα ακόμα και το μακρινό 1999 οι Πειραιώτες δεν πέρασαν στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Κόντε βρήκε δίχτυα στο 85’. Αν υπάρχει Θεός του ποδοσφαίρου, θέλησε τώρα να απονείμει δικαιοσύνη. Βέβαια, τίποτα δεν είναι στην τύχη, αφού στον Ρέντη δουλεύουν σκληρά και δεν σταματούν να ονειρεύονται!

ΥΓ.: Η Άρσεναλ μπορεί να… περιμένει, αφού οι Ολυμπιακός έχει δύο αποστολές μέχρι να υποδεχθεί τους Λονδρέζους. Να περάσει νικηφόρα από τον Βόλο και να θεωρήσει το εισιτήριό του για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.