Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Δεν έχασαν και… ελπίζουν (highlights)

Κακό θέαμα προσέφεραν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στη Λεωφόρο, καθώς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε μια αναμέτρηση με πολλά λάθη και ελάχιστες φάσεις

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Δεν έχασαν και… ελπίζουν (highlights)

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε… κακοποίηση του ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λεωφόρο με τους φιλοξενούμενους να είναι χαρούμενοι από το αποτέλεσμα.

Κι αυτό διότι διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τους «πράσινους» και έχουν σε… απόσταση βολής Άρη και ΠΑΟΚ που προηγούνται στην βαθμολογία.

Πολύ φτωχό ήταν πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ, η αλήθεια είναι, να έχει πολύ καλύτερη εικόνα μέχρι να φτάσει στην περιοχή του αντιπάλου της.

Η «Ένωση» μπήκε στο ματς με τις γραμμές της σε μικρή απόσταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει μεγάλη συνοχή. Μάλιστα είχε πολλές ανακτήσεις μπάλας από τον Σιμάνσκι και ένα τρικ να φορτώσει την αριστερή πλευρά της επίθεσης τον Μάνταλο, με τον Τάνκοβιτς να έρχεται περισσότερο προς τα μέσα.

Η ομάδα του Μπόλονι επιθετικά ήταν εξαφανισμένη. Ο Καμπετσής έδινε πολύτιμες βοήθειες στο μαρκάρισμα του Γκαρσία αλλά δεν μπορούσε να πιέσει τον Σβάρνα που έπαιζε σε θέση δεξιού μπακ.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο αμυντικός της «Ένωσης» ήταν από τους διακριθέντες του πρώτου 45λεπτου, ενώ μόλις μια ευκαιρία με τον Σιμάνσκι είχε όλο το παιχνίδι μέχρι τότε!

Σε μια ανύποπτη στιγμή, κι ενώ είναι επιθετικά ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Βέλεθ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο στο 58’, ενώ λίγο αργότερα (73') ο Λιβάι Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε το… δώρο του Χουάνκαρ και με ωραίο σουτ θα ισοφαρίσει για την ΑΕΚ.

Ο Μπόλονι πέρασε στο ματς τους Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες μάλλον καθυστερημένα από τη στιγμή που αυτός «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς, αλλά και πάλι πέραν της ευκαιρίας του Νιάς στο 91’ δεν υπήρξε οργανωμένη αντίδραση.

Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΚ να είναι ουσιαστικά η κερδισμένη…


Μικρογραφία


Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαϊδης»

Διαιτητής: Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Σκόρερ: Βέλεθ (58’)- Λιβάι Γκαρσία (73’)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος (38’), Ενγκμπακοτό (54’), Μολό (92’) – Λόπες (89’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ-Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Νιάς- Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Χατζηγιοβάνης), Ενγκμπακοτό (78’ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης- Λάτσι, Λόπες, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου- Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος-Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91’ Χριστόπουλος)