Χιμένεθ: «Ασέβεια για τον Μάνταλο»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και για τα σενάρια για το μέλλον του Πέτρου Μάνταλου.

Χιμένεθ: «Ασέβεια για τον Μάνταλο»

Συνέντευξη στη Nova παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ και αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε και για τον Πέτρο Μάνταλο. Αρχικά ο Ισπανός προπονητής μίλησε για τον αγώνα με τους "πράσινους" λέγοντας:

«Δουλεύουμε με προσοχή και φόβο μην τραυματιστούν κι άλλοι. Προσεύχομαι σε κάθε προπόνηση μην υπάρξει κι άλλος τραυματισμός. Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη. Δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα στην βελτίωση της έλλειψης συγκέντρωσης που παρουσιάζουμε κατά διαστήματα στα παιχνίδια», είπε ο Ισπανός προπονητής.

Όσον αφορά στις στατικές φάσεις που έχουν πληγώσει την ομάδα του είπε: «Υπάρχει έλλειψη εμπειρίας στην άμυνα. Παίζουν νέα παιδιά και αν θέλουμε να έχουμε παίκτες για το μέλλον πρέπει να πιστεύουμε σ' αυτούς και να τους δίνουμε χρόνο. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες στην άμυνα, αλλά χρειάζονται χρόνο».

Στο μεταξύ είχε αναπτυχθεί φημολογία ότι ο Πέτρος Μάνταλος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ΑΕΚ κάτι που το διέψευσε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Ο Μανόλο Χιμένεθ σχολιάζοντας αυτά τα σενάρια είπε: «Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά θα πρέπει όταν το αντιλαμβανόμαστε να ζητάμε συγνώμη. Δεν ξέρω με τι πρόθεση γράφτηκε, αλλά είναι λάθος. Είναι ασέβεια προς τον Μάνταλο, έναν από τους καλύτερους παίκτες μου, με τον οποίο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Για να επιστρέψει η ΑΕΚ στους τίτλους πρέπει να στηριχθεί στους καλύτερους και ο Μάνταλος είναι ένας από αυτούς».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ρωτήθηκε και για την ετοιμότητα του Όλεγκ Νταντσένκο και τόνισε: «Είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα σε άμυνα με τρία στόπερ. Με τέσσερις στην άμυνα έχει κάποια προβλήματα που πρέπει να διορθώσει. Για να αποτελέσει όμως την επόμενη επιλογή του Μπακάκη θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο».