Μόνο το ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός ανέλυσε ο Κλάτενμπεργκ (vid)!

O Άγγλος αρχιδιαιτητής, της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέφερε ότι δεν υπήρχαν σοβαρά λάθη το περασμένο τριήμερο και στάθηκε μόνο στην φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μαουρίσιο στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός.

Μόνο το ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός ανέλυσε ο Κλάτενμπεργκ (vid)!

Κατά την συνήθη πρακτική του, μετά το πέρας του αγωνιστικού τριημέρου της Super League, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε μια αξιολόγηση των σφυριγμάτων

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, της κορυφαίας εγχώριας κατηγορίας, τόνισε ότι δεν υπήρξαν σοβαρά σφάλματα στα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής και ανέλυσε μόνο μία φάση, το ακυρωθέν -για οφσάιντ - τέρμα του Μαουρίσιο στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός, συμφωνώντας με τη διαιτητική απόφαση.

Όπως σημείωσε: «Δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ωστόσο, στον αγώνα Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός υπήρξε μια τετράλεπτη καθυστέρηση στην αξιολόγηση περιστατικού που αφορούσε τέρμα στο οποίο είχε υποδειχθεί offside από τον βοηθό διαιτητή.Το offside ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δεύτερος τελευταίος αμυνόμενος καλυπτόταν πλήρως από έναν επιτιθέμενο, συνεπώς ο VAR δεν μπορούσε να λάβει και να χρησιμοποιήσει ένα σημείο αναφοράς για να επιτρέψει στην τρισδιάστατη τεχνολογία να λειτουργήσει. Ο VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες χωρίες επιτυχία και τελικώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη του offside.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση όπου ένας αμυνόμενος καλύπτεται πλήρως και υπογραμμίζει τη σημασία οι εντός αγωνιστικού χώρου αξιωματούχοι αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για offside".